Halk arasında kullanılır kimi zaman; “ nükteli bir konuşma” yada “ zarif bir alay” varsa sohbetin içinde “ inceden dokundu diye” ….

    Zonguldak’tan Cumhurbaşkanı adayı sayın Muharrem İnce geçti. Önce Bartın’da hemen ardından kentimize geldi ve coşkulu bir kalabalığa seslendi. Miting alanına gelenlerle rahat diyalog kurduğunu Gülüç ve Alaplı mitinglerinde daha önceden görmüştüm. Öğretmenliğin verdiği konuşma rahatlığı onu hazır cevap yaptığı gibi her türlü baskıya da dayanıklı hale getirmiş. PROMPTER dan okumuyorum diyerek diğer adaylara mesaj da yollamayı ihmal etmedi. 

  Madenci Anıtının etrafı doluydu ama sanki birkaç bin kişi daha olsa “ iğne atsanız yere düşmez” denen türden olabilirdi. Yanılabilirim ama artık kente iktidar kanadından kimsenin gelip miting düzenleyeceğini zannetmiyorum. Buna MHP nin de dahil olduğunu belirtmeliyim. Seçimler öncesi “ eğer sayın Karamollaoğlu “ gelmezse bu gördümüz son miting olabilir. 

  Uzun yıllardır Ankara’nın kente bakışının nasıl olduğunu çeşitli yazılarımda paylaşmıştım. Kent epeydir yalnız kalmanın verdiği bir ağırlıkta, bunu bazıları yorgunluk, kimileri bezginlik olarak ta ifade edebilir. Bir türlü harekete geçecek enerjiyi bulamadığından sorunlarını da aktaramıyor. En zor olan sorunu bilmek değil sorunu yeterince anlatamayıp çözüm bulamamaktır. 

  Milletvekili aday listeleri açıklandı. Hem CHP de, hem AK Parti de hem de İYİ Parti de beklenmeyen sürpriz isimler var. Kent adına elbette bu isimlerin analizi yapmaya gayret edeceğiz. 

   Cumhurbaşkanı adayı sayın İnce Zonguldak’a “ kömür ve kentin geleceğiyle “ ilgili olumlu mesajlar verdi. Dikkate alınması gereken konu ise “ kömürden yararlanmanın MİLLİ bir mesele olduğu” vurgusuydu.

  Cumhuriyetin ilk yıllarındaki şuurla ZONGULDAK yeniden ele alınır ve kömüre gereken itibar verilirse, bu konuda kazanan yalnızca ZONGULDAK değil, yeniden ülke ekonomisi olacaktır.