15 Aralık Cuma günü mesai saati bitimine kadar başvuruların devam edeceğini belirten İşkur İl Müdürü Okan Şentürk hibe desteği konusunda şu bilgileri verdi;

''15 ARALIK 'TA BAŞVURULAR SONA ERİYOR''

Kurumumuzun engelli ve eski hükümlü projeleri kapsamında 2023 Aralık döneminde ki müracaat süresi  15 Aralık 2023 tarihinde sona erecektir. 

Bu kanun şöyle. 4857 sayılı kanunun 30.maddesi kapsamında işverenler 50 veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör iş yerlerinde yüzde 3 oranında engelli, kamu iş yerlerinde yüzde 4 engelli oranı ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu bulunmaktadır.

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan iş yerlerine yapılan idari para cezaları kapsamında kurum bunun finansmanı sağlamaktadır. Bununla ilgili kişilerin talepleri doğrultusunda genel Müdürlüğü'nün onayı yapıldıktan sonra kişilerin projeleri, başvuruları kabul olduktan sonra kişilere eski hükümlülere 110 bin lira, engellilere de 150 bin lira hibe verilmektedir.

Bununla ilgili geriye dönük baktığımız zaman müdürlüğümüz de Zonguldak ilinde 2020 yılında geçende basınımızda yer alan iki tane arkadaşımızın bu kapsam içerisinde hibe sonucunda iş yerlerini kendi iş yerlerini kurdukları görülmektedir. 2022 yılında 4 kişinin bu konuyla ilgili başvuruları olmuştur. 2023 yılında da engelli dernekleriyle Yapılan görüşmelerde yerel basında da yaptığımız aktarımlar sonucunda da 2023 yılının 15 Aralık'ta bu başvuruların ilimizde yeterli bir sayıya ulaşacağını, projelerin genel müdürlük tarafından uygun görüleceğini, yaklaşık 2024 yılının Mart ve Nisan dönemlerinde sonuçlandırılacağını, sonuçlanan kişilerle irtibat kurulduktan sonra  yerel basınımızla da bu sonucu kişilere ve kamuoyuna paylaşabiliriz. 

Bu kişilerin ilimizde  iş kurmak isteyen kişilerin başvuruları yapmalarını özellikle 15 Aralık 2023 tarihine kadar tereddüt etmeleri halinde müdürlüğümüze gelerek ilgili arkadaşlardan bilgi almalarını özellikle önemsiyoruz. 
Bu konuyla ilgili kamuoyuna bilgi sunuyoruz. 

Kaynak: Ercan Demir