İlk önce Greenpeace’nin gerçek yüzünü öğrenelim ondan sonra neden Greenpeace hakkında yazdığımı özetleyeyim

-Greenpeace International sadece 2008 senesinde 127 Milyon Euro bağış toplamıştır. Greenpeace Avusturalya'nın 2008 yılı itibarı ile banka hesabı 18 milyon dolar’ın üzerindedir. Greenpeace ABD'nin 2008 yılı itibarı ile10 milyon doların üzerinde geliri bulunmaktadır. Greenpeace bugüne kadar Norveç ve İzlanda'nın balina avcılığından kazandığı paradan çok daha fazlasını kazanmıştır. Greenpeace Okyanus kampanyası kapsamında her gün milyonlarca email atılmaktadır, emailler özetle Greenpeace'in Güney Okyanus’ta ki Balinaları kurtarabilmek için parasının olmadığı ve yardıma ihtiyacı olduğu yalanını yayıyor. Toplanan her yardımın balinaların hayatını dakika, gün, hafta, ay uzatacağını söylüyorlar, size tek söylemedikleri ise yıllık gelirlerinin 10 milyon doların üzerinde olduğu. Greenpeace bağışlardan günlük ortalama 50.000 dolar kazanmaktadır. Greenpeace çekmiş olduğu videolarla güzel bir show yapmaktadır. Akrobatik ve saldırgan eylemleri, gemilere tırmanarak mesaj pankartları açmaları, köprülerden, gökdelenlerden sarkmaları gerçekten etkileyici bir görüntü oluşturmaktadır. Organizasyonun en alt basamağında bulunan duyarlı çevreci aktivistler kendilerini kameralar önünde zincirlere vururlarken, organizasyonun başındaki isimler politikacılar ve gizli isimlerle anlaşmalar yapmaktadırlar. Medyada yayımlanan reklamları hayvan katliamını protesto eder gibi görünse de bu reklamlar sadece daha çok bağış toplanabilmesi için verilmektedir. Şirket organizasyonu alt sınıfını gerçek gönüllü çevrecilerin iyi niyetliliklerinin istismar ediyor.

Sonuç olarak Greenpeace “Kuruluş amaçlarından uzaklaşmış, insanların çevreye olan duyarlılıklarını sömürerek bağış toplayan çok uluslu bir şirkettir.” 
Ki bu tanımlamayı bizzat Greenpeace’nin kurucuları dile getiriyor.


Bir şey daha;
Bu sözde çevre örgütü olan Greenpeace’nin Türkiye Ofisi sürekli maddi destekte bulunan yaklaşık 25 bin destekçisi ve İstanbul ofisinde ise onlarca tam ve yarım zamanlı çalışanı bulunmaktadır. İnternet sitelerine bakılacak olursa en az 10 TL bağış kabul etmekteler.

SÖZDE ÇEVRE ÖRGÜTÜ GREENPEACE ZONGULDAK’TA KAMPANYASI BAŞLATMIŞ BAK SEN..


Şimdi GreenPeace’nin neden yazdığıma gelince
Ki bana göre sözde bir çevreci örgüttür
Bu sözde çevre örgütü GreenPeace, Zonguldak’ta kömüre dayalı ekonominin çevre ve halk sağlığına zarar verdiğine dikkat çekerek imza kampanyası başlatmış.

Sen okyanusları aş, balinaları es geç, Zonguldak’ta kömüre dayalı ekonominin çevre ve halk sağlığına zarar verdiğine dikkat çekmek amacıyla imza kampanyası başlattıkların duyurmuşlar.

GreenPace’den yapılan açıklamada, “Zonguldak’ta kömüre bağlı ekonomi hem halk sağlığı, hem çevre hem de toplumsal refah ve iktisadi istikrar açısından alarm veriyor. Zonguldak, adil bir dönüşümü, yeniden Türkiye’nin göz bebeği haline gelmeyi hak ediyor ve bekliyor. Bunun için belediyeler hızla harekete geçmeli ve Zonguldak’ta iklim ve çevre dostu bir ekonomi ve şehirsel yapıya geçişi planlarına dahil etmeli.” denilmiş.


BU NE HADSİZLİK- GREENPACE BELEDİYE BAŞKALARINA AKIL VERİR OLMUŞ, TALİMAT VERİR OLMUŞ. ADETA TEHDİT GİBİ..


Bu kadar da değil
GreenPeace ayrıca Zonguldak’ta belediyelerin yapması gerek görevlere ilişkin maddeleri de sıralamış,
Adeta talimat vermiş
Tehdit etmiş
Belediyelerin görevlerine ilişkin yapılan açıklamada, “Zonguldak’ın alternatif ekonomileri geliştirecek şekilde yeniden tasarlanması, işçiler için adil geçiş fonu oluşturulması, iklim dostu girişimci ve üreticiye hibe, kredi, vergi indirimi, işletme bilgisi & kapasite artırımı vb. Teşvikler verilmesi, enerji dönüşümünün öncelenmesi; yenilenebilir enerji alanında istihdam olanaklarının yaratılması ve mesleki eğitimlerin verilmesi, özellikle kömürle bağlantılı sektörlerde çalışanlar için bu eğitimlerin öncelenmesi ve ücretsiz gerçekleştirilmesi, kömür nedeniyle atıl ve kirli duruma gelen arazilerin rehabilitasyonu, şehre yeniden kazandırılması” 
Diye alt alta sıralamışlar
Bir nevi tehdit yani
Ne yani şimdi bu belediye başkanları bu talimatları yerine getirmez iseler ne yapacaksınız
Cezamı keseceksiniz


GREENPEACE, DURUP DURURKEN NEDEN ZONGULDAK İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI, ZAMANLAMA ÇOK İLGİNÇ. FİLYOS LİMAÜN PROJESİ, YENİ DOĞALGAZ KEŞİFLERİ VE ZONGULDAK’IN YÜKSELİŞİ..


Zonguldak’ta sözde, kömüre dayalı ekonominin çevre ve halk sağlığına zarar verdiğine dikkat çekmek amacıyla başlattıkları duyurdukları imza kampanyasının zamanlaması da çok ilginç.
Zonguldak isminin Filyos liman projesi, doğalgaz keşifleri, Enerji’de ki yükselişi, dünyada adının sık sık geçmesi midir acaba
Dış güçlerin oyuncağı olan GreenPeace’nin birden bire Zonguldak’ta imza kampanyası düzenledi.
Bırakın bu ayakları 
Zonguldak’tan elini ayağını çek.
Biz biliriz sizlerin gerçek niyetlerini
Siz gidin balinalar üzerinden rant kapmaya devam edin. Zonguldak’ı rahat bırakın
Arpanız bittiyse başka kapıya

**

GÜNÜN SÖZÜ: Bir erkeğin yumruğundan daha serttir bir kadının son sözü: Çünkü biri dişlerini döker, diğeri düşlerini... (William Butle)