Önceki gün “Pamuk Eler Cebe” konulu bir yazı yazıştım.

O yazımda 31 Mart yerel seçimleri için Zonguldak’tan belediye başkan ve belediye meclis üyesi adayı olanlara seslenerek,

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’umuza katkı verin çağrısında bulunmuştum.

Tribünlerde öyle 15-20 dakika gözükerek yalandan değil maddi katkıda bulunarak destek verin demiştim.

Bakın o zaman nasıl reklam oluyorsunuz diye eklemiştim.

İşte bu yazımın ardından çok çarpıcı bir gelişme yaşandı.

AK Parti Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Adayı ve işadamı Sinan Toprak, Zonguldak Kömürspor’a Karagümrük deplasmsan masrafını tümüyle karşıladı. Bu jestinden dolayı Zonguldak Kömürspor’un Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Zonguldak'ın sevilen esnaflar arasında bulunan Sinan Toprak'a takıma her zaman destek olduğu için teşekkür etti. Bu özde desteğinden dolayı sadece Süleyman Caner değil bizlerde teşekkür ediyoruz.

İnşallah bu destek diğer siyasetçilere de örnek olur

**

Zonguldak duyarsız kalmadı

Yemen’de insanlar açlıktan ölüyor. Yemen’de yaşanan savaş sebebiyle halk, temel gıda maddelerine ulaşmada sıkıntı yaşıyor. 

Yemen'de meşru yönetime darbe yaparak Eylül 2014'te başkent Sana ve birçok bölgeyi ele geçiren Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile hükümet güçleri ve ona destek olan Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon arasındaki çatışmalar halen devam ediyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre Yemen'deki savaşta şimdiye kadar yaklaşık on binlerce kişi hayatını kaybetti, 35 binden fazlası yaralandı. Ayrıca, çatışmalar ve yoksulluk nedeniyle 26 milyon nüfuslu ülkenin yüzde 80'inin insani yardıma muhtaç hale gelmiş durumda.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre Yemen’da temiz içme suyu eksikliği ve şiddetli yağışlar sebebiyle dang humması, sıtma, uyuz, solunum yolu enfeksiyonları, ishal ve son zamanlarda kolera gibi bulaşıcı hastalıklarda artış durumda.

Kolera sebebiyle yüzlerce kişinin hayatını kaybederken salgın her geçen gün yayılıyor. Yüz binlerce kişide kolera virüsü tespit edilmiş durumda. Çocuklarda ölüme götüren artmış durumda. Kötü beslenmenin yaygınlaşmaya başlaması ve bazı bölgelerde yeni kızamık vakalarının ortaya çıkması çocuk ölümlerini oldukça artırmış durunda.

Yemen’de tüm dünyanı gözleri önünde bu dram yaşanırken Türkiye olarak buna sessiz kalamazdık kalmadık ta.

Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak AFAD bünyesinde Yemen için yardım hesabı oluşturuldu ve bu yardım hesabına bağışlar yapılabiliyor.

Zonguldak olarak ta buna sesiz ve duyarsız kalmadık

Zonguldak olarak bu yardım kampanyasına 268 bin lira ile büyük bir destek verdik.

Yemen’e yardım için düzenlenen ‘Hayır Çarşısı’ kermesinden toplanan 82 bin 500 ve Müftülük kanalı ile camilerden ve Kur’an kurslarından toplanan 186 bin olmak üzere toplamda 268 bin 500 TL gelir Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş tarafından Ziraat Bankası hesabına yatırıldı.  

Valilikte düzenlenen törende Vali Bektaş gerçekten duygusal bir konuşmaya imza attı.

Vali Erdoğan Bektaş başka ülkeni kendi menfaatleri doğrultusunda Yemen’de hesapları olduğunu ancak Türkiye olarak Yemen’deki tek düşüncelerinin ise sadece Yemen’de ki ölümleri azaltmak, açlığı sona erdirmek olduğunu belirtti. Zonguldak olarak yarım milyon liranın üzerinde (268 bin 500 lira) bir meblağ toplanarak Yemen’e katkı vermenin mutluluğu içinde olduklarını belirten Vali Bektaş, “Bu duygu paylaşımı Zonguldak adına gurur vericidir.” dedi.

Zonguldak’ta yaklaşık olarak 4 bin civarında bir mülteci misafirimiz var. Başka illerde öz ellikle büyük şehirlerde mültecilerin yaşadıkları dramlara şahit olurken Zonguldak’ta ise dikkat ederseniz 1 tane bile mültecini sokakta dilencilik yaptığını, sokakta yattığına şahit olamazsınız.

İşte bunu sebebi de Zonguldak halkını duyarlılığıdır.

Sivil toplum kuruluşlarımızın duyarlılığıdır,

Valiliğimizin duyarlılığıdır.

**

GÜNÜN SÖZÜ: ‘’Mutluluğu tatmanın tek çaresi, onu paylaşmaktır.’’ Byron