Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’ne bağlı Saltukova Beldesi’nde yaklaşık 12 yıldır faaliyet gösteren tekstil firması son aylarda işçilerin maaşlarını ödemede sorun yaşattı.
Son 3 aydır maaşlarını alamayan emekçi işçilerin firma yetkililerine verdiği süre doldu. İşçiler maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem başlatarak maaşların ve tüm haklarının ödenmesi talebinde bulundu.
Yaklaşık 70 işçi tekstil fabrikasının önünde eylem başlattı.
GEÇTİĞİMİZ HAFTA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMULARDI
Geçtiğimiz hafta Çaycuma Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunan işçiler çalışmaya devam kararı almışlardı.
Ancak geçen süre içinde maaşlarını yine alamayan işçiler bu kez kararlı.
“PATRONLAR TELEFONLARIMIZI AÇMIYOR”
Tekstil işçilerinden Arif Güneş “3 aydır maaşımızı alamıyoruz. Patronlar yok. Arıyoruz ancak telefonlarımıza cevap verilmiyor. Tekstil firması yetkilileri Cuma günü maaşları vereceklerini söylediler.  Bize söz verdiler sözünde durmadılar. Hala biz burada patronları bekliyoruz. Maaşlar verilmezse biz şikayetlerimizi nereye gitmemiz gerekiyorsa onu yapacağız. Ancak bugünde bir sonuç alamadık. Toplamda 70’den fazla çalışanız. Avukatlar devreye girmedi. Biz kendimiz şikâyette bulunduk. İŞKUR’a gittik oraya da başvurduk. Hiçbir avukat ortada yok. Bizler mağdur olduk ve gereken neyse onun yaparak bu işin peşini bırakmayacağız. Eylemimizi başlattık, maaşlarımızı alana kadar da devam edeceğiz.”

(HABER MERKEZİ)

Editör: Metin Özden