İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, İl Başkan Yardımcısı Ekrem Güllüdağ, Kozlu İlçe Başkanı Ender Adıbaş ve yönetimden arkadaşlar ile Akın Kaymak ve ailesine taziyeye gitmişlerdi.
Sosyal medyada yapılan paylaşımdan sonra Kozlu’da siyasetin ısınmaya başladığı ve Kozlu’da konuşulmaya başlandığı kulağımıza geldi. Kozlu’da bir kaç kişi ile görüştüm dürüst, insan canlısı, büyükşehir deneyimi var belediyecilik noktasında çok iyi. İnsanlar da iyi izlenimler bırakmış. İYİ Parti ekibi Kozlu da iyi bunu takip ediyor ve görüyor işitiyoruz. Halk bu fotoğraf karesinden güzel şeyler çıkartmış ki konuşuyor. Bunlardan yola çıkacak olursak daha Önceden de bir kaç kez oturdukları duyumlarını ele alırsak İYİ Parti’nin adayı Akın Kaymak gibi görünüyor.

**

TARİHE GEÇEN GRİZU-263A TAKIMI SADECE ZONGULDAK’IN DEĞİL ÜLKEMİZİN YÜZ AKIDIR

Geçtiğimiz hafta bir Zonguldaklı olarak gurur duyduğumuz bir olay yaşandı.
Çünkü Türkiye’nin ilk cep uydusu Grizu-263A, uzaydaki görevine başladı. 
ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral (SLC-40) fırlatma üssünden SpaceX Falcon 9 roketi ile alçak dünya yörüngesinde 525 km uzağa gönderilerek başarıyla görevine başlayan Grizu-263A’nın fırlatma anı, Zonguldak’ta düzenlenen eş zamanlı etkinlikte de takip edildi. Uydu yörüngeye oturduktan bir süre sonra ilk sinyalin alındı. Çelik üreticisi Erdemir’in 2018 yılından bu yana destekçisi olduğu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Uzay Takımı Grizu-263’ün cep uydu projesi başarıyla uzaydaki yerini almış oldu. ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral (SLC-40) fırlatma üssünden SpaceX Falcon 9 roketi ile alçak dünya yörüngesinde 525 kilometre uzağa gönderilen Türkiye’nin ilk cep uydusu Grizu-263A, yaklaşık 4 yıl boyunca alçak dünya yörüngesinde görev yapacak.
Bu gurur hepimizin
Bu mutluluk tüm Zonguldak’ın
Bu mutluluk tabi ki en başta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin
Bu mutluluk ve gurur Grizu-263A takımının
Grizu-263A takımı sadece Zonguldak7ınh değil Türkiye’ni yüz akıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyadan yaptığı açıklamada Grizu-263A takımını başarısını kutladı.
Grizu-263 A Takımı Türkiye’de tarihe geçti.
Grizu-263 A Takımı ile birlikte Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi artık tüm dünyada tanındı, uluslararası bir isim haline geldi.

Türkiye’nin ilk cep uydusunu üreten ekipte Takım Kaptanları Çağla Aytaç Dursun ve Muzaffer Duysal ile ekip üyeleri Hüseyin Sertkaya, Serdar Doğan, Özgür Tuzcu, Kerim Uslu, Muhammed Emin Kurt, Cem Zorlu, Feyzullah Hasar, Çağrı Karaduman, Mahmut Eğriöz, Durdali Atılgan, Ömer Öz ve Uğurcan Soruç’u kutluyor ve tebrik ediyorum
Onlarla tüm Zonguldak olarak ne kadar gurur duysak azdır


**

HALBUKİ SADECE KALDIRIMLAR ZARAR GÖRMÜŞTÜ..

22 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Kilimli sahil yolunda geçtiğimiz hafta meydana gelen fırtınada oluşan dev dalgalan yolun sadece kaldırımlarına zarar vermişti. Ancak kamuoyunda öyle bir algı oluşturuldu ki yol tamamen yıkıldı, paramparça oldu şeklinde haberler..
Bazıları yolun zarar görmesine nedense çok sevindiler
İşte o sevineneler hizmete karşı olanlar, yatırıma karşı olanlardır
Devletimiz güçlüdür.
Devletimizin büyüktür ve bu küçük sorunu hemen halletti ve yol açılışa hazır hale getirildi.
22’sinde Cumhurbaşkanımız tarafından açılacak.
Kilimli sahil yolumuz şimdiden hayırlı olsun 


**
CUMHURBAŞKANI NE MÜJDE VERECEK
22 Ocak ziyaretinde duyduğuma göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zonguldak’ta bir müjde daha vereceği söylendi.
Doğalgaz konusunda mıdır yoksa başka bir şey midir bilenmez ama ülkemiz ve bölgemiz için iyi bir şey olduğu kesin.
Per neyse hayırlı olsun şimdiden

**

TAZİYE
Türkiye Taşkömürü Kurumu  (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu'nun annesi Hikmet Eroğlu (90) rahatsızlığı sebebiyle vefat etti. Merhume Hikmet Eroğlu, Cumartesi günü memleketi Trabzon’un Yomra İlçesi’nde camide öğle namazı sonrasında toprağa verildi. 
Merhumeye Rahmet, Kazım Eroğlu ve ailesine, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.
Ruhu şad, mekanı cennet olsun

**

GEÇMİŞ OLSUN..

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı.
Şirin başkanıma acil şifalar diliyorum
Sağlığın için duacıyız başkanım


**
GÜNÜN SÖZÜ: Kaplumbağaya dikkat et! Ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerleyebilir. (James Bryant Conant)