21.Yüzyıl; büyük dehaların, dışlanmış çocukların kendi dünyalarına kapanmak yerine yazılımlar yoluyla kendilerini ifade etmeyi seçmesiyle değişti. 

Kollama; Sistemli düşünme, analitik yeti ve yeterlilik gerektiren bir iştir.

Yazılım işinin A-B-C’si olarak görülen kodlama aslında ülkemizde son yılara kadar çok da fazla öğretilen bir uğraşı değildi. Bunun nedenleri gerekli yatırımların yapılmaması, öneminin kavranmamış olmasıydı. Ancak son yıllarda hem ülkemiz de hem de Zonguldak’ımızda artık kodlamaya çok daha fazla nem veriliyor.

Peki kodlama ve yazılım neden bu kadar önemli?

Facebook’un dahi çocuğu Mark Zuckerberg’den Bill Gates’e, Black Eyed Peas kurucusu ve prodüktör will.i.am’den Twitter kurucusu Jack Dorsey’e pek çok alanında çığır açmış önder isimler nasıl bu kadar ünlü olabildiler sizce?

Tabi ki yazılımla, kodlamayla

Teknolojinin büyük bir hızla ilerlediği günümüzde, her yeni gün daha iyi yaşamak için çalışan bilim adamlarının işlerini yapabilmeleri için yazılımcılara ihtiyaçları var. Robotiklerle yapılan ve başarı oranı artan ameliyatlar için yazılımcılara büyük minnet borcumuz var. Bugün yoğunluk arasında iletişimimizi sağlayabiliyorsak, evde unuttuğumuz dosyamıza bulut üzerinden ulaşabiliyor ve patronlarımızdan fırça işitmenin eşiğinden dönüyorsak, yoğunluk içerisinde özel günleri telefonlarımız bize hatırlatıyorsa, akıllı telefonlarımızdan her türlü işlemi yapabiliyorsak, internet başta olmak üzere çok sayıda programı kullanabiliyorsak yazılımcılara, kodlayanlara teşekkür etmemiz gerekiyor.

Bugün dünyada söz sahibi olmak istiyorsak yazılımda, kodlamada da ilerlemeliyiz.

VALİ BEKTAŞ’İN KODLAMAYA VERDİĞİ ÖNEM..

Vali Erdoğan Bektaş Zonguldak’a gelmeden önce Manisa’da ve Rize’de Valilik görevlerini yaptı.

Vali Bektaş kodlamanın ve yazılımın önemini bilerek hem Manisa’da ve hem de Rize’de ki Milli Eğitime bağlı okullarda orta öğretim kurumlarında kodlama programlarını yaygınlaştırdı.

Ve aynı şekilde Zonguldak’ta da

Bugün Vali Erdoğan Bektaş’ın önderliğinde il genelinde ortaokulda öğrenim görmekte olan öğrenciler kodlamayı öğrendiler, kendilerin geliştiriyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ta Valilik önünde Kodla Zon guldak festivali düzenlendi.

İl genelinde bulunan tüm orta okullar geliştirdikleri eserleri sergilediler.

Kimisi robot yaptı, kimisi makine düzeneği kimisi de oyun yazmışlardı..

Aynı şekilde Önceki günde Kozlu’da kodla Kozlu etkinliği düzenlendi.

Kozlu’da bulunan kodlama eğitimi gören öğrenciler eserlerini sergilediler.

Zonguldak bugün Vali Erdoğan Bektaş’ın sayesinde kodlamada, yazılımda çok önemli bir aşama kaydediyor.

Bugün kodlama ve yazılım eğitimi gören orta okul öğrencilerimiz arasından yarın; Mark Zuckerberg, Bill Gates’e, Will.i.am, Jack Dorsey gibi başarılı olmuş isimler neden çıkmasın. 

Chiristopher Reeve’nin bir sözü vardır;  

“Bir çok kez hayal başlangıçta imkansız görünür, daha sonra olası ve yeterince istekli olunursa, sonunda kaçınılmaz olur” 

Bende diyorum ki

Sahip olduğunuz şeyleri görmek için gözlerinizi değil, hayal gücünüzü kullanmalısınız

8 bin öğrencimizin kodlama ve yazılım eğitimi gördüğü Zonguldak’ta bu başarı neden sağlanmasın ki.

İnanın sahip olduğumuz inanç ve hırs tüm bu hayalleri gerçekleştirme yetecektir.

Bir insanın kalbini ve düşüncelerini anlamak için sadece yapmış olduklarına değil, yapmayı arzuladıklarına da bakmak gerekiyor. 

Vali Erdoğan Bektaş’ın yazılım ve kodlama konusunda şu ana kadar yaptıkları ve hedefleri Zonguldak için çok önem arz ediyor.

Vali Erdoğan Bektaş’a her konuda bizlerin yardımcı olması gerekiyor.