Bu hafta sonu Türkiye çapında YKS’ye toplam 2 milyon 528 bin 110 adayın katılacak. Zonguldak merkez ve ilçelerinde de binlerce gencimiz üniversiteye girmek için sınavda ter dökecekler.

Geleceğimizin teminatı gençlerimiz iyi bir gelecek için yarışırken onların dikkatini dağıtacak tüm hareketlerden kaçınmalıyız. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır.

Sınava girecek öğrenciler ve aileleri, bu sınava gelene kadar çok büyük maddi ve manevi fedakarlıklarda bulundular. Sınava giren öğrencilerin sınav sorularına tam konsantre olabilmeleri için, doğal olarak sessiz bir ortamda bulunmaları gerekiyor. Sınav salonlarının dışından gelebilecek gürültü, öğrencilerin konsantrasyonunu bozacak ve dikkatlerini dağıtabilir. İşte bu tam da bu nedenle sınav yapılan yerlerin yakınlarında hiçbir şekilde gürültü ve ses çıkaracak faaliyette bulunulmaması çok önem arz ediyor. Sınavın yapıldığı saatlerde okul önlerinde kesinlikle yüksek sesle müzik, korna ve klakson çalınmamalı. Çevredeki gürültülü çalışmalara ara verilmeli. Belediyeler bu konuda duyarlı davranmalılar kesinlikle. Düğün, sünnet, askerlik gibi kutlamalar dolayısıyla konvoy halinde korna çalarak şehir içinde gürültü yapılmasına engel olunmalı. 

Gençlerimiz iki gün boyunca zorlu bir sınav bekliyor ve bizlerde onlara yardımcı olmalıyız.

Herkese sessizlik çağrısında bulunuyorum.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ HAFTA SONU AÇIK.

ÖSYM başkanlığınca yapılan açıklamada ise;

15 Haziran 2019 Cumartesi günü 07.00-17.00 saatleri arasında ve 16 Haziran 2019 Pazar günü 07.00- 15.30 saatleri arasında il-ilçe müdürlüklerini açık olacağı belirtildi. 

Hatırlatayım istedim.

**

İYİ TATİLLER ÇOCUKLAR

Zonguldak’ta 100 bin öğrenci 2018-2019 eğitim öğretim sezonunu tamamladılar. Her biri bir üst sınıfa yükseldi. Kimisi ilkokuldan mezun olarak ortaokula, kimisi de ortaokuldan mezun olarak liseye gitmeye hak kazandılar.

Liseden mezun olanlar ise üniversiteye girmek için terleyecekler.

Hayat bir maraton

Eğitim ise her şeyin başı

Aileler olarak çocuklarımızın karnelerinde ki zayıf notlarını yargılamayın.

Çünkü zayıf notlar ilk önce ailenin, sonra okulun

En son olarak ise öğrencinin sorunudur.

Bu sıralamaya göre çocuklarınıza davranalım lütfen.