Kadınlar El Ele Karma Sergisi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Kampüsü'nde bulunan Cafe Akademi'de açıldı.

Rektör Özölçer'in eşi Serra Özölçer'in öncülüğünde düzenlenen serginin açılışına Vali Mustafa Tutulmaz ve eşi, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve eşi, Kozlu Belediye başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Rektör Porf.Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman ile akademisyenler ve daveti topluluğu katıldı

Açılan sergide akademisyenler ve üniversite öğrencileri tarafından yapılan; resim, ahşap boyama, vazo ve çini işleme gibi çok sayıda ürünler yer aldı.

ZBEÜ Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, "Hanımlarımızın el emeği göz nuru bu serginin geliri burs olarak değerlendirilecek" diyerek açılışa katılanlara hoş geldiniz dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz da, açılışta yaptığı konuşmada, "Değerli Rektör hocanın da ifade ettiği üzere kadınlarımızın el ele vererek ortaya çıkardıkları eserleri hep birlikte göreceğiz.

Tabii ki burada bir maksat önemli, iyilik hareket olarak yapılan eserlerin sonuçta kadınlar yararına kullanılması önemli ve ben emeği geçenleri kutluyorum rektör hoca ve hanımefendi ve emeği geçen tüm kadınlarımızı ayrı ayrı kutluyorum. Tabii ki her eserin ayrı bir önemi vardır. Sergi hayırlı ve uğurlu olsun diyorum" dedi.

Açılıştan sonra Vali Mustafa Tutulmaz ve davetler sergi gezerek incelediler eserler hakkında bilgi aldılar.

Sergi 16 Haziran'a kadar açık kalacak.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz