Kayıp mürettebatın arama çalışmalarına durmaksızın devam ettiklerini belirten Vali Osman Hacınektaşoğlu ayrıca enkazın bir hafta sonra kaldırılması çalışmalarına başlayacağını belirtti.

Vali Hacıbektaşoğlu gazetecilere arama kurtarma çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi 

''YAŞAM MAHALLİNDE KAYIP DENİZCİLERİN OLMADIĞINDAN EMİN OLDUK''

Kafkametler'de ki kayıp mürettebatın ailelerine sabır diliyoruz. Kayıp mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor. Şu anda  bütün geminin içi  dalgıçlarca taranıyor.
Girebilirdikleri her yeri tarıyorlar. 
Şimdi geminin içinde ki bütün malzeme gerek  dışarıdan gelen bu balçık malzemeleri boşatabildikleri her şeyi boşalttılar. Tüm yaşam mahallinlerinden emin oldular, emin olduk. Orada kayıplarımızın olmadığından emin olduk.

''MAKİNE DAİRESİNİN %80 90'I BALÇIKLA DOLMUŞ VAZİYETTE''

Orada çünkü kaza çok değişik bir kaza. Çok tahribat var gemi defalarca mendereğe çarptı ve bütün orta ambarların olduğu kısım baş kısmı ve yine yaşam alanlarının olduğu bir kısmı çok tahrip oldu  Ve çok tahribat ve yarık var. Dolayısıyla kazanın oluş şekliyle  yani geminin içerisinde kayıpların olma ihtimali çok zayıf. Emin olunmayan çok az yer kaldı. Bütün uzman arkadaşlarımız hep beraber onları arıyor.
Biz şundan emin olacağız. 
Sadece bir makine ikmal dairesi ve Oranın yüzde seksen, doksanı balçıkla dolmuş vaziyette.
Kayıp müteettabatı arama çalışmasına  hiç ara vermeden devam ediyoruz.

''ENKAZIN HER SANTİMETRESİNE BAKILIYOR''

Yani bize  kayıp yakınlarımız sürekli soruyorlar. Bir araya geliyoruz.  Biz o enkazın her bir santimetresine bakacağız ve aramaya devam edeceğiz.

''DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARINI KAYIP DENİZCİLERİ BULMAK İÇİN SEFERBER ETTİ''

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın İçişleri Bakanımız, Ulaştırma bakanımız 14 Kasım'da ilk günden itibaren her an takip ediyorlar. Devletimizim tüm imkanları burada. 
Devlet bugüne kadar hiç olmadığı kadar çok hızlı bir şekilde hem arama kurtarma sistemi hem enkaz kaldırma çalışmalarını tüm kurumlar çok hızlı bir şekilde yapıyor. Ulaştırma Bakanlığımız, Denizli Genel Müdürümüz,  yine donanmamız sahil güvenliğimiz, AFAD, emniyet, jandarma  ciddiyetle görevlerini yapmaya devam ediyor. Tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. 

''KAYIP DENİZCİLERİMİZE BİR AN ÖNCE ULAŞMAYI DİLİYORUZ''

İşte o afetlerde ve gemi kazasında hayatını kaybeden insanlarımıza rahmet  diliyoruz. Yakınlarına baş sağlığı diliyoruz, sabır diliyoruz. Kayıplarımıza da bir an önce ulaşmayı diliyoruz. Onların ailelerine de sabır diliyoruz. İnşallah bir an önce bir an önce bitiririz"

''ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMASI BİR HAFTA SONRA BAŞLIYOR''

Vali Osman Hacıbektaşoğlu son olarak enkaz kaldırma çalışmasının bir hafta sonra başlayacağını açıkladı.

Kaynak: Ercan Demir