Kilimli Belediye Başkanı ve AK Parti Kilimli Belediye Başkan Adayı Kamil Altun, kıratahanede toplantılarına devam ediyor.
Başkan Kamil Altun İlçe merkezinde ki kıratahanede vatandaşlara slayt gösterisi eşliğinde 5 yılda yaptığı ve hayata geçirdiği hizmetleri anlattı ve Önümüzdeki dönemde yapmayı hedeflediği projeler hakkında bilgiler verdi.

Başkan Altun konuşmasında Belediyenin İktidarla uyumlu olmadığı takdirde maaş dahi veremeyeceğini hatırlatarak şunları söyledi.

"MUHALEFETE KÖTÜ HABERİM VAR"

Muhalefete kötü haberimiz var. Bakanlıklara daha çok hizmet Yaptırmaya devam edeceğiz.  

Şehir meydanı bakın burası izle haldeydi. Şimdi şehrin en güzel noktası konumunda. Çevre Bakanlığından aldığımız hibeyle yaptık.

"10 YIL SONRA KİLİMLİ’NİN İLK KEZ NÜFUSU ARTTI"

30 yıl önce Kilimli’den ayrılıp, 30 yıl sonra gelenler Hiçbir şey değişmemiş derlerdi. Şimdi değişim başladı. Kaldırımlardan üzerimize çamur sıçrardı, su sıçrardı. Bileği burkulmayan yoktu. Şimdi kaldırımları genişlettik. Niye? Diyorlar ki kaldırımları genişletti, yolumuzu daralttı. E şehir büyüyor, şehir gelişiyor. İlk defa 10 yıl aradan sonra bu şehrin nüfusu arttı. İlk defa bu yıl nüfus yükseldi. Biz bu yılı düşünmüyoruz ki, bu ilçenin 5  yılını, 10 yılını, 15  yılını sonrasını düşünüyoruz. Bu şehrin nüfusu hızla artacak. Hem sahil yoluyla beraber, hem de Filyos'a bağlandığı andan itibaren ilçemiz dahada gelişecek.

"5 YILDA 30 BİN TON ASFAKT DÖKTÜK YİNE DÖKECEĞİZ"

Beş yılda 30.000 ton asfalt döktük önümüzdeki dönemde de 30.000 ton daha asfalt dökeceğiz.
İlçemiz madenci kentin ancak madenciyi  andıran hiçbir eser yoktu hatırlayın. İlçenin girişime Madenci heykeli figürü koyduk ve çık güzel tepkiler aldık.

" KİLİMLİ FUTBOL SAHASININ ZEMİNİNİ VE AYDINLATMASINI YAPTIK"

Kilimli sahasınım zeminini ve aydınlatmasını
Gençlik Spor Bakanlığı'ndan aldığımız destekle, Spor Toto'dan aldığımız hibeyle yaptırdık. Şu an yapılmaya kalksa en az 10 milyon lira değerinde. Bu para Kilimli Belediyesi’nden çıkmadı? Bakanlığa yaptırdık, 
yaptırmaya da devam edeceğiz. 

"KİLİMLİ’YE İKİNCİ KAPALI SPIR SALONU YAPILACAK"

Bölüm yolunda hurda Deposunun olduğu yere iki gibi kapalı spor salonu yapacağız ayrıca etrafına basketbol voleybol Spor kompleksi yapacağız. Kredi Yurtlar kurumu öğrenci yurtlarının olduğu yol Yapacağımız spor kompleksleri ile gençlik caddesi haline gelecek.


"KİLİMLİ KAPKARANLIKTI ŞİMDİ ŞEHİR AYDINLATMALARIYLA IŞIL IŞIL OLDU"

Şehir aydınlatmalarımız, şehrin kimliğini değiştirdi. Gidiyorduk farklı illere. Işıl ışıl, pırıl pırıl. Bizim şehrimize geliyoruz. Kapkaralıktı. 

"YEMİ BALIKÇILAR ÇARŞISINI YAPTIK"

İlçenin dört bir tarafında seyyar Balıkçılar vardı Pislikten durulmazdı. sivrisinek olurdu.koku olurdu be Balıkçılara yeni bir yer yaptık bu sorunu çözdük. 

"KİLİMLİ LİMANINA SOĞUK HAVA DEPOSU YAPILDI VE BU ZOGULDAK’TA TEK"

Soğuk hava deposu balıkçılarımız için. Ve mezat alanı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan aldığımız 3 milyon hibeyle yaptık. 

"KAYMAKAMLIK VE İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞINI YAPTIK"

Kaymakamlık binasını yaptık.
En güzel mimarisiyle beraber, Jandarma Binamız, Çatalağzı'ndaydı. Her yerde ilçe merkezinde olur. Çok şükür buraya taşındı, getirildi, getirdik. 

"İTFAİYENİN YÜKSEK SICAKLIĞA DAYANAN ELBİSESİ VE EKİPMANI BİLE YOKTU"

itfaiyenin doğru düzgün bir yeri ve yüksek ısıya dayanıklı elbise ve ekipmanları yoktu hem güzel bir yer tahsis ettik hem de elipmanlarını ayarladık. Şimdi itfaiyemiz en modern şartlarda hizmet veriyor.
Ayrıca e sınav merkezini yaptık.

"BELEDİYEMİZE 20 MİLYON LİRA DEĞERİNDE BAKANLIK 5 ARAÇ HİBE ETTİ"

Allah razı olsun Murat Kurum'dan. Çevre Şehircilik Bakanımızdan bir kere geri çevirmedi. 2  tane çöp toplama aracı, 1 tane süpürme aracı, 1 tane iş makinası. 1 tane hafriyat kamyonu. Toplam 20 milyon lira değerinde de yeni Kilimli Belediyesi'nin cebinden çıkmadı bakanlığın hibesiyle beraber 20 milyon lira değerinde araçlar belediye bize hibe edildi.

"BELEDİYENİN TÜM İCRALARINI KALDIRDIK"

Göreve geldik. Belediyenin tahsilat oranı yüzde ellinin altındaydı ve Çok sayıda icra vardı bu icraları kaldırdık ve herkes banka aracılığıyla tahsilatları yapabiliyor belediyenin tahsilat oranı şu anda artmış durumda belediyenin gelirin artması ile birlikte hizmet olarak size geri dönüş oluyor.

"İÇİNDE ANFİ TİYATRO VE OYOPARK BULUNAN SİNAN ŞEN YAŞAM PARKI YAPACAĞIZ"

sahilde otelin altında bir futbol sahası vardı biliyorsunuz. Sahil yolu geçince aşağıda kaldı. Orayı  biz doldurduk. Nedendenizi rahat görelim diye. Hatta sağ olsun Murat Kurum bütün malzemelerin desteğini vermişti. Malzemeleri hazır. Yakında başlayacağız. Ne yapacağız Sinan Şen Yaşam Parkı'na adında rahmetli ve üyemizin adını verdik. Ne olacak? Amfi tiyatro. Gençler iyi bilirler. Etkinlik yapmak için, yazın konser, küçük düğün, nişan törenleri için. 50 araçlık otopark, üniversite tarafında. spor yürüyüş yolu, 800 metre. Tüm malzemeler hazır. Başka ne olacak? Kameryalar, oturma grupları, fitness aletleri, çocuk oyun grupları olacak.

"BELEDİYENİN ÜSTÜNE 2 TANE MODEM DÜĞÜN SALONU YAPACAĞIZ"

Belediyenin üstüne iki tane Modem düğün salonu yapacağız.
Biri büyük, biri küçük. modern düğün salonu artık Kilinimizde belediyenin üst kısmında da yapacağız. 

"PAFLAGON EMEKLİLER KONAĞI OLACAK"

Paflagon’u emekliler konağı yapacağız adını rahmetli muhtar Halil Ekici Emekliler ismini Konağı koyacağız”

400 KİŞİNİN İSTİHDAM EDİLECEĞİ TEKSTİL FABRİKALARI KURULACAK

Karadon’a 150 kişinin çalışabileceği bir tekstil yapıyoruz ve 15 güne kadar açılışını yapacağız. Bir sene sonra hemen yanında iki 250 kişinin çalışacağı  tekstil fabrikası açılacak. Toplamda 400 kişilik bir istihdam sağlayacağız bir yıl içerisinde. 

ALACAĞZI’ A TEKNOLOJİ OSB YAPILACAK VE 5000 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Yeter mi? Yetmez. En büyük işimiz. 
Alacağzı Teknoloji organize sanayi yatırım üşümüş kuracağız. Gemi sökümü tamamen kaldırıyoruz. Denizi dolduracağız. Nasıl?  Denizi doldurarak 500 bin metrekare bir alan oluşturacağız orada. Son 1 yıldan beri Zonguldak Valiliği, Zonguldak Ticaret Sanayi Odası, Sanayi Teknoloji Bakanlığı, Zonguldak Belediyesi, Kilimli Belediyesi olarak çalışıyoruz.
Şu anda Çaycuma’da yaklaşık 5000 kişi OSB’de İslam ediliyor, Kilimli’deki özleyebilir yaklaşık 5000 kişi İstihdam edilecek.

TOKİ 700 KONUT YAPACAK

TOKİ Karadon’a 700 dairelik toplu konut yapacak.

Muhabir: Ercan Demir