Kamu- Sen Zonguldak İl Temsilcisi Şahin Ören’in ev sahipliğinde sendika binasında bayramlaşma töreni düzenlendi.
 bayramlaşma törenine Milliyetçi Hareket Partisi MHP Zonguldak il Başkanı Mustafa Öztürk, MHP Merkez ilçe Başkanı Çağatay İpekçi, çok sayıda partili ve sendika üyesi katıldı.
Bir konuşma yapan Sendika Başkanı Şahin Ören, Şair Cahit Zarifoğlu’nun  şiirini okuyarak başladığı sözlerinde şunları söyledi:

 “Bayramda ne keseyim? Dedi ki önce gıybeti, dedikoduyu kes. Kul hakkı, yemeği kes. Yalan söylemeyi kes. Haram yemeği kes. Adam kayırmayı kes. Israfı kes. Kötülükten irtibatı kes.” dedi. 
ölen sözlerini şöyle sürdürdü."
Bugün mübarek 12 ayın sultanı, mübarek Ramazan bayramını. Yardımlaşmanın, kardeşliğin ve hoşgörünün zirve yaptığı mübarek Ramazan bayramının bugün ikinci gün. 
Şair Cahit Zarifoğlu şiirinde her şeyi özetliyor. “Üstadım dedim. Bayrama ne alayım? Dedi ki birkaç pirifaniden gönül al. Birkaç çocuktan gülücük al. Birkaç fakirden de dua. Üstadım dedim. Bayramda ne keseyim? Dedi ki önce gıybeti, dedikoduyu kes. Kul hakkı, yemeği kes. Yalan söylemeyi kes. Haram yemeği kes. Adam kayırmayı kes. Israfı kes. Kötülükten irtibatı kes” Hakkıyla bayramları anlamak dileğiyle bayramlarınızı kutluyorum. Hepinize hayırlı bayramlar diliyorum. Ağız tadıyla, güneşli, aileye saygı diliyorum, saygılar sunuyorum. 
Her zaman şunu söylüyorum Milliyetçi aile ile biz büyük bir milliyetçi aileyiz. Tam anlamıyla şuradakileri yerine getirdikten sonra bir olamayacağımız, beraber olamayacağımız hiçbir şey yok. Başkanımın önderliğinde de inşallah biz bunu yakaladık diye düşünüyorum. Kendisinden, ekibinden Allah razı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Ne mutlu türküm diyene” dedi. 

 BİZİM PARTİMİZ YOK BİZİM DUALI DAVAMIZ VAR 

Bayrama ulaşma töreninde  konuşma yapan ve Parti tabanına mesaj veren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak il Başkanı Mustafa Öztürk, “Dava arkadaşlarımız, STK'larımızın güzel temsilcileri ve siz değerli başkanım.  Aslında başkanım özetledi. Ülkücü Milliyetçi Hareketi olarak şairimizin de dediği gibi bunların hepsini yerine en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan doğalı bir teşkilatız. Değerli arkadaşlar biz uğraştığımız yapı tam anlamıyla buydu işte. Ülkücü, Milliyetçi Hareketi'nin uğraştığı, didindiği, kendine ilki edindiği şu gördüğünüz ortam. Biz bunu yakaladık mı Allah'ın izniyle Zafer de Milliyetçi Hareket Partisi'nin, Türkiye Cumhuriyeti de Milliyetçi Hareket Partisi'nin, Albayrak da Milliyetçi Hareket Partisi'nin. Bizim tek şiarımız birlik, beraberlik, kardeşlik. Özellikle şu süreçte en çok ihtiyacımız olan şey birlik, beraberlik, birbirine kenetlenmek. Allah'ın izniyle değerli başkanımla da zaman zaman istişare ediyoruz.  TÜRKAV, Kamu Sen bizim olmazsa olmazlarımızdan. Biz bunlarla istişare edip bunlarla dirsek temasında olup kol kola yapamayacağımız hiçbir güzellik yok. Bu güzellik sadece teşkilatla bağlantılı değil. Yardımlarla bağlantılı. Allah eksikliklerini göstermesin. Depremde de başkanlarımın, bütün temsilcilerimin desteğini gördük. Teşkilatımızda göreve geldikten sonra iki tane seçim geçirdik. Bir kongre geçirdik. Hepsinde teşkilatlarımızla, sendikalarımızla birbirimize kenetlendik. Güzel bir çalışma yaptık. Ve bu Milliyetçi Ülkücü Hareketi'nin özlemiş olduğu bir olaydı. Samimiyet olmazsa inanın bunlar olmuyor. Ben her konuşmanda samimiyetten bahsediyorum. Belki diyecekler, samimiyetten başka bir şey bilmiyoruz. Bilmiyoruz biz samimiyetten başka bir şey. Samimiyet olmazsa bunların hiçbiri olmuyor. Özveri olmazsa bunların hiçbiri olmuyor. Birlik beraberlik samimiyetten ileri geliyor arkadaşlar.  Bizim partimiz yok, bizim davamız var. Bizim dualı davamız var. Beş bin şehit vermiş olduğumuz dualı davamız var. Birlik beraberlik içinde nice bayramlara erişmeyi Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bu çatı altındasınız. Allah hepinizden razı olsun” dedi. 

Muhabir: Ersin Çorbacı