Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı madende iş kazası sonucu ölen madencilerin birinci derece yakınlarının kamuda istihdam edilmesi anlamında çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

500’e yakın başvurunun 400 tanesini komisyondan çıkardıklarını ve 40 tanesini daha atama için gönderdiklerini belirten SGK İl Müdürü Erkin Avcı, ayni zamanda kurum olarak yapılandırma çalışmalarına da devam ettiklerini söyledi. 

Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı; “Zonguldak olarak bizim artı bir EYT diyebileceğimiz kömür ve linyit madenlerinde çalışanların, yeraltı is kazasında vefat edenlerin hak sahiplerine istihdam diye bir düzenlememiz var. Ayni gün resmi gazetede yayınlandığı için onun da ikinci bir EYT gibi Zonguldak’ta çalışmalarını devam ettiriyoruz. Bugüne kadar 500’ün üzerinde müracaat aldık. Tasniflerini yapıyoruz. Dosyalarından iş kazası raporlarını temin ediyoruz, yazışmamız gereken yerlerle yazışmalarımızı yapıyoruz. Bunlardan da 400 tanesini gecen hafta komisyonlardan çıkarttık, 40 tanesini atama için gönderdik. Bir taraftan EYT, diğer taraftan madende hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine istihdam konusundaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sadece bir tane is değil ayni anda yapılandırmayı devam ettiriyoruz. Kurumumuzdan hizmet almak isteyen vatandaşlarımızın farklı talepleri var. Gayemiz her birini mutlu edebilmek. İnşallah bu çabamız karşılık bulur diye düşünüyorum" dedi.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz