Şehit madencilerin 1. derece yakınlarının kamu kurum ve kuruluşunda istihdam edilme süreci devam ediyor.

Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit, şu ana kadar Türkiye genelinde 576 Şehit madenci yakınının kamuda istihdam edildiğini söyledi .

Zonguldak'ta 370 Şehit madenci yakınının müracaat ettiğini, bunlardan 170'inin kamuda İstihdam edildiğini kalan 200'ün ise atama işlemlerini devam ettiğini belirten Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi kamuda maden şehit yakınlarını istihdam işlemler devam ediyor. Şu ana kadar Zonguldak'taki müracaatlardan yaklaşık 370 tane arkadaşımızın ataması için Ankara'ya yazıldı. Toplamda ülke genelinde 576 kişinin ataması yapıldı.

Şu anda  Zonguldak'ta işlemleri devam eden 200 tane kaldı. Bunların büyük çoğunluğu ikili başvurular, üçlü başvurular. Bunlar aileler arasında hangisinin gelir durumu düzeyine göre tespit yapılarak onlara karar verilecek. Önümüzdeki günlerde bu 200 kişinin de ataması için gerekli işlemleri devam ediyor. Biz bunları takip ediyoruz.

İnşallah bundan 1-2 ay içinde bu işlemleri bitecek. Ben bu konuda tekrar Sayın Cumhurbaşkanımıza, maden şehitleri ailelerinin atanması konusunda bizlere verdiği emek için, bizleri ve  yetimleri sevindirdiği için gerçekten bir kez daha teşekkür ediyorum"

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz