Evet İstanbul’da Zonguldak Platdsu oluşturulacağını biliyor muydunuz

Atv’nin sevilen dizisi, Bir Zamanlar Çukurova ile şöhreti yakalayan Uğur Güneş'in yeni projesine dair bilgiler netleşirken, ünlü oyuncunun bahar aylarında yayınlanması beklenen Kanunsuz Topraklar dizisinde rol alacağı ve Davut karakterine hayat vereceği ortaya çıktı. Sevilen oyuncu Uğur Güneş'in bahar aylarında yayınlanması beklenen Kanunsuz Topraklar dizisinde, Davut Karakteri ile izleyiciye 'merhaba' diyecek. Fox tv ekranlarında yayınlanacak olan Gold Film imzalı Kanunsuz Topraklar'ın yönetmen koltuğunda Faruk Teber oturacak. 

Bu dizinin Zonguldak’ı ilgilendiren yanı ise şu

1930’lu yıllarda Zonguldak'ta maden patronu olan Malik Bey'in kızı Gülfem ve maden işçisi Davut'un imkansız aşkını konu alıyor

Ve önemli bir detay daha

Dizinin çekimleri için İstanbul'da dev bir Zonguldak platosu oluşturulacak.

Kültür ve sanat alanında Kelebeğin Rüyası filminden sora Kanunsuz Topraklar dizisi ile birlikte Zonguldak’ın tanıtımı olacak olması güzel bir şey.

Nasıl ki Nevşehir Ürgüp konakları olsun, tarihi Mardin taş evleri olsun vs. bu tip yerlerde çekilen dizi filimler ile birlikte tanıtım oluyorsa bu yeni çekilecek olan yeni dize ile birlikte ilimizin tanıtımına olumlu bir etkisi olacağı inancındayım.

Çünkü bu tanıtımlar iç turizme olumlu olarak yansıyor.

Çekilecek olan dizide kimin emeği varsa teşekkür ediyoruz

**

AVCILARIN YATACAK YERİ Mİ YOK !!

Geçtiğimiz Cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığı’nca tüm Türkiye genelinde ki camilerde okutulan Cuma Hutbesi’nde hayvanlara merhametin dinî ve insanî sorumluluğumuz olduğu hatırlatıldı.

Hutbede, “Evet, hayvanlar da tıpkı bizler gibi yeryüzünün sakinleridir. Onların da yaşama, korunma, barınma gibi temel hakları olduğunu unutmayalım. Varlık âlemine sevgi, şefkat ve ibret nazarıyla bakalım. Hiçbir canlıyı incitmeyelim. Kâinattaki her varlık gibi, hayvanlar da Yüce Allah’ın varlığına ve kudretine delil olarak anlam taşır. En küçüğünden en büyüğüne kadar her hayvan, Allah’ın eseri olarak değerlidir ve O’nun tarafından insana emanet edilmiştir. İnsanoğlu, hayvanlara karşı insaflı, şefkatli ve merhametli olmakla mükelleftir.” denildi.

Hutbede ayrıca Peygamberimizin hayvana yaşama hakkı tanımayan merhametsizlerin, Cenâb-ı Hakk’ın gazabına uğrayacağını ifade eden sözlerine yer verilmişti.

Tabi ki ben dini konuda yetkin bir kişi değilim ve fetva verecek durumda değilim 

Ancak ben o cuma hutbesini dinlerken birden bire aklıma nedense AVCILAR geldi

Hayvanlara merhamet dinî ve insanî sorumluluğumuz iken onları zevk için, spor için öldüren Avcılar’ın sahi durumu ne olacak?

Benim gibi her sade insan hutbeden bu anlamı çıkarır

Sanırım Diyanet’in avcılık üzerine de bir hutbe yayınlaması ve kamuoyunu doğru bilgilendirmesi gerekiyor galiba

**

GÜNÜN SÖZÜ: Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin