Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenilikçi Eğitim Metotları ile Kalifiye Eleman Yetiştirecek

2020 yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başvuru sahibi olduğu “Mesleki Eğitimde Yenilikçi Eğitim Metotları ile Kalifiye Eleman Yetiştiriyoruz” adlı proje için BAKKA Genel Sekreteri Muhammed Ali Oflaz ve Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yüksel Duranel arasında destek sözleşmesi imzalandı. 

Projede; Karabük ili Merkez ilçesinde simülatörler aracılığıyla verilecek kaynak, CNC ve kodlama eğitimleri ile iş kazası riski olmayan, daha verimli, güvenilir ve kaliteli teknolojik bilgi erişimine ulaşmak, daha nitelikli işgücü yetiştirilmek ve kaynakçılık ile CNC operatörlüğü alanında okul-sanayi işbirliği geliştirmek hedeflenmektedir. Proje kapsamında kaynak simülatörlü eğitim laboratuvarı, CNC simülatörlü eğitim laboratuvarı, robotik kodlama eğitim laboratuvarı ile mobilya ve iç mekan tasarımı teknolojisi alanına CNC router ekipmanları ve lazer kesici tezgahı kurulumu faaliyetlerinin yürütülmesi planlanmaktadır.

Kalkınma Ajansları 2019 yılı teması “Mesleki ve Teknik Eğitim” kapsamında  BAKKA, toplam 796.000,00 TL bütçeli proje için 581.280,00 TL hibe desteği vermeyi taahhüt etmektedir.

Projenin ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi