Karabük’e bir daha TTK kontenjanı verilmesin

Bu konuyu uzun zamandır düşünüyordum aslında.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ne zaman madenci alınacak olsa sadece Zonguldak değil Bartın ve bunun yanında Karabük’e de kontenjan verilir ve bu üç ilden TTK’ya alım olur.

Bu daha düne kadar böyleydi.

Halende böyle

Ama artık bu sistem değişmeli

Peki neden

Zaten bizim işsizimiz bize yetiyor

Karabük tek başına ayrı bir il ve kendi başının çaresine bakabilir

Hem de Zonguldak’tan çok daha gelişmiş durumdadır.

Biz çok uzun yıllardır Karabük’e bizden gözüyle baksak ta onlar aynı gözle bakmıyorlar maalesef.

KARDEMİR’e alımlarda Zonguldaklılara şans tanınmıyorsa, neden biz onlara bu şansı tanıyalım ki.

Bartın’da Amasra müessesesi var ve tabi ki Bartın’dan TTK’ya alım olmalı. Buna hiç bir sözümüz olamaz zaten.

Ama Karabük bunu hak etmiyor maalesef

TTK’ya alımlar da bundan sonra Karabük’ten değil sadece Zonguldak ve Bartın’dan madenci alınmalıdır.

Bu konunun

SÖZLERİM YENİCE İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

Evet Karabük bir zamanlar Zonguldak’a bağlı bir ilçesiydi ama çok uzun zaman önceydi bunlar.

Bugünlerde bir tek Yeniceli hemşehrilerimiz ile gönül bağımız devam ediyor. 

Bugün yüzlerce sayıda Yenice’li kardeşimiz madenlerde çalışıyor, ekmeklerini Zonguldak’tan çıkarıyorlar. Yenice’nin yeri zaten bizim gönlümüzde farklıdır.

**

VE BAŞLADI..

Ve hasretle beklediğimiz mübarek üç aylar başladı.

Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiret kapılarını sonuna kadar açtığı bu günleri iyi değerlendirerek, kalplerimizin yumuşamasına vesile olacağına inanıyorum. Mübarek üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandili’ne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Müslümanlar için tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan Regaip Kandili’nde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiret kapılarını sonuna kadar açtığı bu günleri iyi değerlendirerek, kalplerimizin yumuşamasına vesile olacağına inanıyorum. Üç aylar olarak bilinen manevi değeri yüksek ayları yaşamaya başlarken ilk olarak Regaip Kandili’ni hep birlikte idrak edeceğiz. Bugünleri yaşarken insanların birbirine daha hoşgörüyle yaklaşması, gelecek nesillere hoşgörülü bir dünya bırakabilmesi bugün bizlerin elindedir. 

Üç ayların başlaması ile birlikte İslam alemi yeni bir manevi iklime girmiş bulunmaktadır. Recep, Şaban ve Ramazan ayı ile birlikte bu aylar içerisinde yer alan Regaip, Miraç, Berat Kandili ve Kadir Gecesi, İslam alemi için büyük önem taşımaktadır. 

Bu mübarek ay, İslam aleminin içinde bulunduğu durum açısından büyük önem taşımaktadır. Temennimiz, kan gölüne dönen İslam coğrafyasında akan kanın biran önce durmasıdır. 

Üç aylar ve mübarek geceler de, birlik ve beraberliğimizi en iyi şekilde tesis etme adına fırsat ayları ve geceleridir. Bu gecenin milletimizin ve İslam aleminin birlik ve dirliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Regaip Kandili'ni tebrik ediyorum.

**

GÜNÜN SÖZÜ: ‘’Hayat bazen insanları, birbirleri için ne kadar çok şey ifade ettiklerini anlasınlar diye ayırır.’’ (P. Coelho)