“Karadeniz’de çok büyük petrol rezervi var” 
Bu açıklama; 17 yıl Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda (TPAO) petrol jeologu olarak çalışan, 1989 yılından sonra ise Türkiye’nin yanı sıra, Suudi Arabistan, Avustralya, Kuveyt, Endonezya ve İran’da petrol arama çalışmalarına jeolog ve jeofizikçi olarak katılan bir bilim insanına ait. 
2014 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Karadeniz’de çok büyük bir petrol rezervi var diye bir açıklama yapmış. Prof. Dr. Doğan Perinçek, açıklamasında "Karasularımızda 21 ayrı alanda açılan kuyulardan sadece bir bölgede gaz keşfi vardır. Karadeniz gibi büyük bir havza için tek keşif yok sayılabilir. Karadeniz’in potansiyeli en az 10- 15 keşif yapılacak ölçülerdedir. Exxon-Mobil, PetroBras, Toreador, BP, ARCO, Transocean ve Westates gibi büyük petrol şirketleri kuyular açmıştır. Bazı nedenlerden dolayı bu güne kadar istenilen düzeyde petrol keşfi olmadı. Keşfedilmesi beklenen petrol, Karadeniz’de suyun altında bıkmadan usanmadan bizi beklemeye devam etmektedir. Tecrübelerime dayanarak inancım bana Karadeniz’de ciddi petrol ve doğalgaz rezervi olduğunu söylüyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Demokrasi ve Özgürlükler Adası"nda (Yassıada) yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında Karadeniz’deki petrol ve doğalgaz arama çalışmalarıyla ilgili sözleri oldukça dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında; "Karadeniz'de bulduğumuz 405 milyar metreküplük doğalgazın ardından kara alanındaki çalışmalardan da sonuç almaya başladıkların, daha önce petrol yok denilen üzerine beton dökülen kuyuların yanındaki kuyulardan petrol üretmeye başladıkların ifade etti ve ardında da Enerji Bakanı Karadeniz’de petrol arama çalışmalarına hızlandırdıkların söylemesi hepimiz umutlandırdı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek’in 'Karadeniz'de çok büyük petrol rezervi var' açıklaması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Enerji Bakanı Dönmez’in açıklamalarını üst üste koyduğumuz zaman anlaşılıyor ki Karadeniz’de petrol bulundu müjdesiyle duymak an meselesi. Doğalgazın ardından petrolünde bulunacak olmasıyla birlikte Türkiye enerjide ki dışa olan bağımlılığını sonlandıracaktır. Buda Türkiye’ni ekonomide şahlanması demektir.
Bildiğiniz gibi Fatih ve Kanuni Sondaj gemileri Karadeniz’de Zonguldak açıklarında doğalgaz ve petrol arama çalışmalarını umutla sürdürüyor.
Prof. Dr. Doğan Perinçek, Karadeniz’de çok büyük bir petrol ve doğalgaz rezervi var demesi boşuna değildir. Allah’ın izniyle Karadeniz’de Petrol bulundu müjdesi de çok yakın inşallah

4 HAZİRAN’DA MÜJDEYİ AÇIKLAYABİLİR Mİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Haziran’da Uzun Mehmet camisini açmak için Zonguldak’a gelecek.
Aldığım duyumlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Haziran’da Karadeniz’deki petrol aramalarıyla ilgili müjdeli haber verme ihtimalinin çok yüksek olduğu yönünde
İnşallah

**
GÜNÜN SÖZÜ: Önüne çıkana engel dersen, takılıp düşersin, basamak dersen, bir basamak yükselirsin

**

FIKRA: KADINLARI ANLAMAK
Adamın biri bir gün yolda giderken Alaaddinin lambasını bulmuş. 
Lambayı okşamış ve içinden cin çıkmış: 
Cin -Dile benden ne dilersen, demiş. 
Adam da : -Ya cin ben Kıbrıs'ı çok merak ediyorum, ama ne uçağa, ne de gemiye binebiliyorum. Bana oraya bir köprü yol yapsana, demiş. 
Cin de : -Ya kardeşim senin işin gücün yok mu? Şimdi yol yapmak için oraya bir sürü asfalt, iş makineleri demir, çelik halat falan filan lazım şimdi onunla kim uğraşacak sen başka bir şey iste, demiş. 
Adam da : -O zaman bana kadınları nasıl anlayacağımı söyle, demiş. 
Cinde adama demiş ki : -Ya senin şu yol kaç şeritli olsun.