Gece hava bozuktu; yağmur, rüzgâr gök gürültüsü derken gece 2 gibi bir de elektrikler kesildi. Bizler gibi o saatlerde mutlaka sahuru bekleyen sahura hazırlık yapan insanlarının olduğunu düşünüyorum. Hepimiz ha şimdi gelecek, ha 10 dakika sonra gelecek diye diye sayıkladığımız zamanlarda annelerimiz mum ışığında sahur için yiyecekler hazırladı; telefonların şarjlarının son demleri olduğu için telefonu da idareli kullanma triplerini de bizler yaşadık. Oysa ne olacak şarjı bitse değil mi? O kadar alıştık bu akıllı telefonlara da konumuz o değil :))

 Şimdi hava muhalefeti falan eyvallah ama gelmeyen elektrik karşısında çoğumuz şu yorumu yapmadık mı? “ Ya termik santraller cennetinde nasıl saatlerce elektriksiz kalırız” İster istemez bu yorumu yaptık; kimimiz annemizin zar zor bir şeyler hazırlarken gördü dedi, kimisi eşinin mum ışığında çilesini gördü dedi kimi de mum ışığının yetmediği yerlerde dedi. Arıza bu tabii, hava muhalefeti de var; anlayacağınız elektrik kesintisinin fıtratında olan her şey mevcutken yine de biz bu yorumu yaptık. Doğru ya da yanlış bu yorumu yaptık. Velhasılıkelam karanlıklar içinde bir sahurla uğurladık geceyi.

**

Sabah şarjı bitmek üzere korkarak alarmını kurduğum telefonum çaldı; baktım ki şarjı yarıya kadar dolmuştu. Malum gece yarı tempolu uyuduk ya elektrikler geldiğinde şarjlar takıldı. Hemen hazırlanayım dedim; malum 19 Mayıs, kutlamalarda yerimizi almamız lazım. Dışarıda hava yine kötü ama kar da yağsa da o kutlamalara gidilir. Ama aramızda kalsın sevgilimle randevum olsa gitmezdim o havada. ( Yok ya rahat rahat konuş diyenlerin olduğunu düşünerek ufak bir latifenin ardından sözlerime devam ediyorum ). Neyse kutlamalara katıldım, öğrenciler ve öğretmenler hazırlanmışlar. Ama katılımı çok beğenmedim; kapalı spor solunun daha dolu hallerini görmüştüm. Biraz bu katılım azlığı canımı sıksa da pür dikkat gençleri, programı izledim. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Programının hazırlanmasında emeği geçen öğrencilere, öğretmenlere, idarecilere ve müdürlere teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bu cennet vatanı bizlere emanet eden başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor şükranlarımı sunuyorum. Ruhlarınız şad olsun inşallah.

**

Tarihin en keskin virajında, tonlarca imkânsızlıklara rağmen cesaretleri, inanmışlıkları ve dik duruşlarıyla yeniden bir ulusun doğuşunu sağlayanlara 100 yıl sonrasından selam olsun.

B – U – R – A – D – A – Y – I – Z

BANDIRMA VAPURUNDA.

Sevgi ve Saygılarımla