Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (TÖMER) tarafından Kazakistan’dan gelen misafirlere yönelik ''Türkçe ve Türk Kültürü Tanıtımı'' programı düzenlendi. Bir hafta süren programa Kazakistan’dan katılan 16 misafirimiz, Merkezimizde A1-A2 düzeyi Türkçe dersleri alarak Türkçe dil becerilerini geliştirdi. Ayrıca misafirler düzenlenen gezilerle Üniversite kampüsü Zonguldak'ın tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgi sahibi oldu.
Zonguldak gençlik merkezinde geleneksel okçuluk sporu hakkında bilgi alma ve ok atma, ahşap atölyesinde yöremizde meşhur olan baston yapımını ve örneklerini inceleme, Malazgirt'ten günümüze kadar olan Türk tarihinin önemli olaylarının anlatıldığı tarih odalarını gezme fırsatlarını elde eden misafirler bastonumuzu ve geleneksel okçuluk sporunu çok beğendiklerini ifade ettiler.
Şehrimizdeki ve Üniversitemizde ki etkinliklerimize ek olarak program kapsamında yer alan kültür gezileri sayesinde Amasra ve Safranbolu'yu da ziyaret edecek olan misafirler, gezdikleri yerlerde Türk kültürünü yakından tanıma ve Türkçe konuşma becerilerini geliştirebilme imkanı bulacaklar.
Üniversitenin uluslararasılaşma misyonuna önemli katkılar sunan ve bu sene üçüncüsünü düzenlenen ''Türkçe ve Türk Kültürü Tanıtım'' programımızdan, Üniversiteden ve Karaelmas TÖMER'den oldukça memnun kaldıklarını ifade eden misafirler önümüzdeki aylarda yeni bir grubun daha Üniversiteye geleceğini bildirdi.
 (Haber-Ercan Demir)