Milli Yol Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Taner Yıldırım Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın Ereğli'nin il olması yönündeki söylemlerine tepki gösterdi. Ereğli'nin il olmasını istemeyenin Zonguldak'ın ayağına kurşun sıkmak anlamına geldiğini ifade eden Taner Yıldırım bunun akılla mantıkla izah edilemeyeceğini söyledi. Zonguldak'ın Bartın ve Karabük ilçelerinin ayrılmasına zaten yeterince küçüldüğünü ifade eden Milli Yol Partisi GİK Üyesi Taner Yıldırım şunları söyledi:

“EREĞLİ'NİN İL OLMASINI İSTEMEK ZONGULDAK'IN AYAĞINA KURŞUN SIKMAKTIR”
"Bölünme her zaman küçülmeyi getirir biz bölünmeden yana değiliz. Bugün Bartın, Karabük bölündü de Zonguldak'a ne faydası oldu? Hiçbir faydası olmadı. Yani daha çok küçülmeye sebep oldu. Bugün Ereğli'nin il olması Zonguldak'a ve Ereğli' ye yararı olacağını düşünmüyorum. Hem ekonomik olarak, hem sosyal olarak daha da küçüleceğini düşünüyorum. Bunu istemek Ereğli'nin ayağına kurşun sıkmaktır.. Eğer büyüyecekse birleşerek ekonomik olarak, sosyal olarak, kültürel olarak daha da büyümenin yollarını aramak lazım. Ülkenin vergisinden ve sosyal gelirlerinden istifade etmenin yollarını aramak lazım diye düşünüyorum.

“ZONGULDAK ZATEN YETERİNCE KÜÇÜLDÜ”
Zonguldak yeterince küçüldü zaten şu anda Zonguldak illerin başında geliyor. Bugün Zonguldak'ın ekonomisi can çekişiyor diyebiliriz. Yani Zonguldak'ın ekonomisine katkı sağlayan ilçelerimizden bir tanesi de Ereğli'dir. Bugün Çaycuma'da gelişen sanayi Zonguldak'ımıza ekonomik olarak da bir değer katma üzerine çalışmaları devam ediyor.Bugün Ereğli'nin ayrılması demek Zonguldak'ın küçülmesi demek.

“ZONGULDAK'IN İLÇE OLMASINI SAĞLAYACAK ORTAM HAZIRLANMAK İSTENİYOR”
Yani Zonguldak'ın yarın bir gün ilçe pozisyonuna düşmesini sağlayacak bir ortam, zemin hazırlanıyor gibi. Yani burada Zonguldak'ın küçülmesini istemek, arzulamak, bir Ereğli’nin bir Çaycuma'nın ya da başka bir ilçenin istemesi akıllı ve mantıklı bir düşünce değildir. Yani ne murat ediliyor ki?
Yani il olduğunda Ereğli Ereğli'ye ne katkı sağlayacak?
Ya da Zonguldak'a ne katkı sağlayacak?
Ya da Zonguldak'ın küçülmesi işlerine mi gelir,büyümesi işlerine mi gelir?

“BÖLÜNMEYİ İSTEMEK AKIL MANTIK İŞİ DEĞİL ”
Biz burada bence daha çok büyümenin yollarını, ortamını aramak lazım diye düşünüyorum. Yani Türkiye'deki vergi dağılımından gelir payından pay almanın yollarını aramak lazım. Teşviklerden istifade etmek için neler yapılması gerekir diye el birliği yapıp birlikteliği oluşturmak gerekir diye düşünüyorum. Bunun için çaba sarf etmek varken yani bölünmeyle alakalı mücadele vermenin pek akla mantıklı değil.

“POSBIYIK VİTRİNE OYNUYOR, BOŞ KAHRAMANLIK YAPIYOR”
Zonguldak'tan ayrılmak istenmesinin iyi bir düşünce olduğunu zannetmiyorum. Hani vitrine oynanıyor. Tribüne oynanıyor. Boş kahramanlık yapılıyor gibime geliyor. Böyle kahramanlık olmaz. Kahramanlık olabilir bütün bölgenin kalkınmasıyla, daha ileri gitmesiyle, işte Türkiye'deki gelişmiş şehirlerin çevresine gelmesinden, çalışmayla olacağını düşünüyorum."

(Haber – Ercan Demir)