Genel Başkan  Çalışkan, "Karadeniz Doğalgazı ve Filyos Limanı Zonguldak'ın stratejik ve lojistik manasında önemini daha da arttırdı.
Zonguldak önemli bir demir yolu kentidir. Burada hem demir yollarının hem de yük taşımacılığının önemli bir geçmişi vardır" dedi.

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar'ı ziyaret etti.

Ziyarette Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan ve  Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar karşılıklı hediye takdiminde bulundular 


KAMURAN AŞKAR; GENEL BAŞKAN ZONGULDAK'TA  ÜYELERİNİ İŞ YERLERİNDE ZİYARET ETTİ

Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar,  Genel Başkan Çalışkan'a ziyaretten dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:

"Bugün Zonguldak Memur-Sen il temsilciliği olarak Ulaştırma Memur Sen Genel Başkanımızı Sendikamı'zda ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Genel başkanımız hem Türkiye genelinde hem de Zonguldak genelinde araziye yakın olmak arkadaşlarımızın sorunları yerinde görmek için çıkmış olduğu turne kapsamında ilimize de uğradı. Ben kendisine şehrimize hoş geldiniz diyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Özellikle kendisini Memur Sen'de görmekten de büyük bir mutluluk duyduğumu belirtiyorum" 


KENAN ÇALIŞKAN: KARADENİZ DOĞAL GAZI VE FİLYOS LİMANI  ZONGULDAK'IN LOJİSTİK VE STRATEJİK  ÖNEMİNİ DAHA DA ARTTIRDI

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, Karadeniz Doğalgaz ve Filyos Limanı nın Zonguldak'ın stratejik ve lojistik manasında önemini daha da arttıracağını belirterek şunları söyledi:

"Zonguldak'ta olmaktan dolayı çok mutluyuz. Sizlere de çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.
Teşekkür ederim. yakın bir zamanda da güzel bir Filistin, İsrail savaşıyla ilgili güzel bir tepki de verdiniz. Güzel bir miting de organize edildi. Emeğinize sağlık. Biz de aynı şekilde Ankara'da Anıtpark'taydık. Memur Sen ve diğer sivil toplum örgütlerimizle birlikte. bundan sonra da tabii ki sendikal çalışmalarımızın yanında toplumsal olaylara da tepkimizi vermeye, bir sivil toplum örgütü olarak da her daim sahada olmaya devam edeceğiz. Tabii ki asli görevimiz üyelerimizin ekonomik ve sosyal haklarınıda korumaktır.

ZONGULDAK ÖNEMLİ BİR DEMİRYOLU KENTİDİR

Zonguldak önemli bir demir yolu kenti olduğunu belirten Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan sözlerine şu şekilde devam etti.

"Zonguldak'ta da örgütlüyüz. Burada da TCD ve Taşımacılık AŞ iş yerlerimiz var.  Burası yük taşımacılığı anlamında önemli bir kent. Zonguldak önemli bir demir yolu kentidir. Burada hem demir yollarının hem de yük taşımacılığının önemli bir geçmişi vardır. Geçmişten beri emekçileri burada. Aynen  maden çalışanları gibi emek Dünyası'nda önemli bir yeri vardır ve Türkiye'nin kalkınması, Türkiye'nin gelişmesi anlamında da buradaki cevher taşımacılığını ve demir yollarının tarihi bir önemi vardır. Burada da demir yolu emekçi arkadaşlarımızla bu bilinçle çalışmaya görev yapmaya devam ediyorlar. Bizler de onların haklarını en iyi şekilde savunmaya çalışıyoruz ve Ulaştırma Hizmet Kolu'nun genel yetkili sendikası olarak imzaladığımız toplu sözleşmelerle ve bürokratik siyasi görüşmelerle buradaki sorunları çözmeye çalışıyoruz.
Burada da iş yerlerimizi ziyaret ettik ve kalan iş yerlerimizi  deziyaret etmeye devam edeceğiz. Buradaki arkadaşlarımızın sorunlarını dinledik. Buradaki demir yolu memurların, idarecilerimizin de fikirlerini aldık, görüş alışverişinde bulunduk. Ankara'ya döndüğümüz zaman da inşallah yaptığımız görüşmelerle bu Sorunların çözümüne katkı sunmaya çalışacağız. 

Zonguldak'ı önemsiyoruz. Bundan sonra da  Zonguldak'ta Ulaştırma çalışanları daha iyi özlük haklarına kavuşsun diye  buradaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Diğer sendikalarımızla, Memur Sen'imizin verdiği destekle inşallah burada Ulaştırma Memur Sen İl Temsilcimiz Zeki Benli'nin de katkılarıyla, emeğiyle Ulaştırma Memur-Sen teşkilatlarımızın  çalışmasıyla inşallah burada daha iyi işler yapmaya çalışacağız 

ZONGULDAK'TA 360 ÜYEMİZ VAR

Zonguldak'ta 350 üyelerinin olduğunu Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan şunları söyledi:

"Zonguldak'ın son dönemde tabii ki Karadeniz'deki doğal gaz keşfi sonrasında Filyos Limanı orada yapılıyor ve birçok insan orada iş imkanı sağlanacak ve Filyos için, Zonguldak için oraya önemli yatırımlar geldi. Ve bundan sonra tabii ki orada büyük bir liman olması bizim sendikamız açısından da önemli. Biz limanlarda da örgütlü bir sendikayız.
Filyos limanı Zonguldak'ın stratejik ve lojistik manasında, Zonguldak'ın önemini bir kat daha arttıracağını düşünüyoruz. Burada da  yine ulaştırma çalışanlarının, işçi olsun, memur olsun,  sayılarını da arttıracaktır. Burada ciddi bir sayıda istihdama da katkı sağlayacaktır.
Yatırımlar ya önemli. Tabii yatırımlar da burada artarak devam edecektir. Kesinlikle katkı sağlayacaktır. Hem Zonguldak ekonomisine hem istihdam artışına vesile olacaktır inşallah"

Kaynak: Ercan Demir