Belediye nikah salonunda düzenlenen genel kurulda Kent Konseyi'nin 6 aylık faaliyet  raporu, Zonguldak kömür Jeoparkı'nın ulusal Jeopark ilan edilmesi,  UNESCO sürecinde STK faaliyetlerinin önemini içeren sunumlar gerçekleştirildi.

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Mustafa bilge yaptığı açıklamada, ilk 6 aylık dönemde Kent konseyini Zonguldak'a tanıtma anlamında birçok faaliyetler yaptıklarını ifade etti.
Kent konseyi olarak jeoparka çok büyük önem verdiklerini ve turizmin gelişmesi anlamında kömürcü Jeoparkı 
 ile birlikte çalışma yürüteceklerini ifade eden Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge şunları söyledi:

"Kent Konseyi Olağan Genel kurulundayız.  Faaliyetlerimizden kısaca bahsedeyim size.ilk yaptığımız faaliyetleri göreve geldikten sonra lösemili çocuklarımızı hastaneden aldık. Onlara orada güzel bir etkinlik yaptık. Kendileriyle palyaçoydu, folklorlu, hediyeleşmelerimiz oldu. Vosvos ekiplerimiz şehir turu yaptı balonlar uçuruyordu. Oradan üniversiteye gittik. Oradan tekrar dönüşleri sağlandı. Gökgöl Mağarası maden müzesi gezisi yaptık.  Daha sonraki yaptığımız faaliyetler önemlilerinden bahsedildi daha çok. en çok yapmak istediğimiz kent konseyi göreve geldiğimiz zaman bizim en çok yapmak istediğimiz şey şehrimize bir kültür merkezi kazandırmaktı. Bununla ilgili lavuar alanında çok Gönülden istedik olmasını. Fakat oranın bir projesi var.  Biz de elimizden geldiğince  parklarımıza küçük mini minyatür kütüphaneler yerleştirdik. Şu anda dört beş tane kütüphanemiz ve parklarımıza yerleştirdik. Kitaplarımızı da koyduk. Çok da ilgi gördü. 
Biz ziyaretlerimizde de bu taleplerimizi ilettik. Hepsi karşılık buldu. Bu bunu da hayata geçirdikten sonra diğer yaptığımız çalışmalar bizim aynı zamanda at komisyonlarımız var. Farkındalık komisyonumuz var, çevre komisyonumuz, imar komisyonumuz.  Fener Mahallesinde Fener'in tarihiyle ilgili. Üzülmez Kültür Vadisi'yle, ilk yardımla ilgili bir çalışmamız oldu. Bunların dışında bizim kent konseyinin yaptığımız sunumlarda şehir merkezine bir stant koymuştuk. Bu standı kurmamızın amacı şuydu Kent konseyinin ne olduğunu çoğu insan çoğu üst düzeydeki insanlar bile bilmiyordu Tabii yadırgamıyoruz. Bunların öğrenilmesi için şehir merkezinde biz bir stant kurduk. Hem kent konseyi nedir? Onu anlattık. Yasal dayanağını anlattık. Madde madde götürüp koyduk. Ve kömür hparkıyla ilgili broşürlerimizi koyduk. Kömür jeoparkı broşürlerinizi sunduk. Arkadaşlarımız üye yaptık. Ve bu üye olan arkadaşlarımıza da kitap hediye ettik. 

Nunu yapmanın sebebi kent konseyinin daha çok bilinir olmasıydı. Biz göreve geldiğimizde istedik ki kent konseyi güzel çalışmalar yapsın, 

Kent Konseyi Zonguldak Kömür Jeoparkına çok önem veriyor. Ve Kömür Jeoparkıyla biz çok yakından ilgileniyoruz. Zonguldak için çok kıymetli bir proje olduğunu düşünüyoruz. Ve Kömür parkıyla ilgili omuz omuza birlikte çalışıyoruz. Bugünkü kongremizde de kömür Jeopark markası için  bir süre ayırdık. 25 dakikalık bir sunum oldu. Vatandaşlarımız Jeopark ile ilgili bilgilendirildi.

Yani 6 aylık süreyi değerlendirdik.
Sonraki altı aylık için nedir?  Şimdi biz bu 6 ayı bitirdikten sonra  tekrar toplanacağız, bir araya geleceğiz. Yeni planlarımızı hayata geçireceğiz. Mevcut planlarımızı devam ettireceğiz. Öncelikle onu söyleyeyim. Jeoparkla beraber çalışmalarımız Turizm atağına geçti. Biliyorsunuz çok yakında bunun faydalarını göreceğiz.  Aynı şekilde kütüphane çalışmalarımız devam edecek. Ulusal çalışmalarımız devam edecek. İstanbul, Ankara, İzmir kent konseyiyle görüşüyoruz. Sivil toplum genişleme merkezi, demokrasi okulu, Avrupa Birliği destekli Çalışmalarımız devam edecek. 

Kaynak: Ercan Demir