Kayıkçılar köyü, Çaycuma’da biliyor musun? 

 Karadere köyünün sınırı nerede başlar, Beycuma’ya uzaklığı ne kadardır bildin mi?

 Eski Özbağı beldesi, yeni Özbağı mahallesi Devrek’e ne kadar yakındır bir tahmin et desem! 

 Kozlu’daki Yahma köyünün adının “köy alanının yakılarak oluşturulduğundan” YAKMA dan geldiğini kaçınız biliyorsunuz?

 Ormanlı, Çaylıoğlu, Yazıcılar, Aydınlar, Yalnızçam  yarış atı isimleri değil, Kdz Ereğli’ye bağlı belde ve köylerin bazılarının isimleridir. 

Hacımusa; geçen sene Hac görevini yerine getirip memleketine dönen bir adam değil, Gökçebey ilçesinin şirin bir köyüdür. Belki inanmayacaksınız ama onca göç vermesine rağmen hala canlılığını korumaya çalışan çalışkan insanların bulunduğu yerdir. İnanmayan köy muhtarı Ahmet Tuzcuoğlu’na sorsun.

Mesela Göbü köyü başkadır Türkali köyü başka, bazıları karıştırır. Kimileri her iki köyü tek bir yer zanneder.  Her ikisi de Kilimli ilçesine bağlıdır ama farklı farklı iki köydür. 

Kılçak’ın Zonguldak’ın batı tarafındaki son köy olduğunu kaç siyasetçimiz bilir ki? Unutmadan bu Kılçak Alaplı ilçesine bağlıdır. 

 Sokakları bileceksin. Muhtarları tanımak yetmez, yaşlıları, emeklileri, esnafı tanıyacaksın. Caddelerin nereye çıktığını, hangi sokağın hangi sokakla kesiştiğini bileceksin. 

 Hangi beldelerde hangi köylerde ne sorun var sana anlatılacak. İl Özel İdaresi var, İl Genel Meclisi var, onlar bakar ama sen ilgileneceksin. Oradaki yaşlı Irıza emmi seni görecek işin bir uçundan tutarken. 

 Bak geldim demek yetmez. Kahveci Recebe selam verirken, “ Recep nasıl oldu baban, oğlun yarı yıl tatili için geldi mi İzmir’den” diyebiliyor musun? 

 Balıkçılar ağları denize attığında elbette yanlarında olmazsın ama hiç olmazsa arada bir “ ağalar RASTGELE” demek güzel olmaz mı?

 Kimin evinde ne sorunu var senin hepsini bilmene imkan yok ama “danışmanlar” ne işe yarar ki “ kart bastırıp ,hava atmaktan “ başka? 

Hangi hastanede hangi branşın doktor açığı var, başhekim belki söylemez ama ya sen bir sorsan “ hocam, herhangi bir doktor açığımız var mı” diye ! 

Rahmetli Demirel ülkede “siyasi bir fenomen” olduysa işte bu işleri çok iyi bildiğinden ve yaptığındandı. 

 Bir dönem vekillik yapar köşeye de çekilebilirsin, kentin sembolü haline de gelebilirsin. Anadolu insanı “ahde vefalıdır” unutmaz. Yolda görse 20 yıl sonra, koşar yanına gelir elini öper hatır sorar, cebindeki son lirayla sana çay ısmarlamaya kalkar.

 Olabiliyorsan böyle “ milletvekili” ol yoksa diğerlerinden çok fazla var.