CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dünkü MYK toplantısında "parti içi demokrasiye" vurgu yaparak, tüm teşkilatlara "sandıktan kaçılmaması" çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını özetleyelim...

 

“ Bize düşen görev, hangi birim için seçim yapılırsa yapılsın, sandığın konulmasını ve seçimlerin adil ve şeffaf bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktır. Sandıktan kim çıkarsa saygı duyacağız. Parti içi demokrasi konusunda herkese örnek olacağız. Buna uymayan varsa gereğini yapacağız” 

 

Elbette, Kılıçdaroğlu'nun sözleri tüm CHP teşkilatlarını kapsıyor ama, sanki özellikle Zonguldak teşkilatlarına gönderilmiş gibi duruyor.

Çünkü, CHP Zonguldak teşkilatları içinde sandıktan "öcü" gibi korkanlar bulunuyor.

Delege seçimlerinde örnekleri görüldü...

Mahallelere sandık kurulmaması için kırk dereden su getirenler, sonuçta umduklarını bulamamış olsalar bile, halen aynı "sandık korkuları" devam ediyor.

Umarız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi demokrasi, şeffaflık ve sandık çağrısı bu korkularını yenmelerinde yardımcı olacaktır.

 

 

CHP'li kadınlardan imza kampanyası

 

CHP'li kadın üyelerin, Merkez İlçe Kadın Kolları Kongresi'nin yenilenmesi, ya da gerçek anlamda bir kongre yapılması, bu arada İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır'ın istifa etmesi yönünde imza kampanyası başlattıklarına ilişkin haberler geliyor.

Anlaşılan CHP yine karışacak...

Elbette "karışana" değil, "karıştırana" bakmak gerekiyor.

Bir "mikserlik" var bu işin içinde !..

Bu arada CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Merve Kır, bir açıklama yaparak sosyal medyadan kendisini eleştiren CHP'li kadın üyeleri "müfteri" ilan etti.

Mesela, sosyal medya hesabından "kongreden haberi olmadığını" belirten CHP eski İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Erterzi ve bu yönde paylaşımlar yapan CHP'li kadın üyelere  verip veriştirdi...

Erterzi'nin sosyal medyadan yaptığı açıklamayı hatırlatalım...

“İl Kadın Kolları Sekreterliği, sonrasında İl Kadın Kolları Başkanlığı yapmış biri olarak bir çok kongre süreci yaşadım, ama, mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır’ın, Başkan olarak, Merkez İlçe Kadın Kolu kongre sürecine, Merkez İlçe Kadın Kolu Başkanının götürmesi gereken sürece müdahil olarak, Başkanı yok sayarak, üyelerin haberi olmaksızın, seçim adı altında aslında tam adı atama yoluyla, tamamen tüzük ve yönetmeliğe aykırı olarak bir oldu bittiyle sözüm ona seçimle Merkez İlçe Kadın Kolu Başkanı seçilen bir kongre görmedim ve yaşamadım. Bu kongrenin hiçbir hükmü ve geçerliliği yoktur. Başından sonuna tüzük ve yönetmeliğe aykırı bir oldu bittinin kabul edilir bir tarafı olmadığı gibi bu tamamen bir parti disiplin suçudur, gereği olan, Mevcut Başkan Merve Kır’ın, ya istifa etmesi,yada disiplin kurulunda görevden el çektirilmelidir. CHP’sinin onurlu bir üyesi ve çatısı altında görev yapmış bir emekçi olarak Tertemiz CHP adının böylesi usulsüz oldu bittilerle anılıyor olması ziyadesiyle beni rahatsız eder, nitekim de etmiştir” 

Şimdi bunu biz söylesek, CHP'yi, ya da CHP içinde bir grubu eleştirdiğimizi düşünenler olabilir.

Ancak biz söylemiyoruz...

CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı yapmış olan Ayşe Erterzi söylüyor...

 

Özetle, " Böyle bir kongreden haberimiz yok, kongre yapılmamış, yapılmış gibi gösterilmiştir" demek istiyor.

Ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri, CHP Zonguldak il yöneticilerinin kulaklarını çınlatıyor...

" Bize düşen görev, hangi birim için seçim yapılırsa yapılsın, sandığın konulmasını ve seçimlerin adil ve şeffaf bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktır. Sandıktan kim çıkarsa saygı duyacağız. Parti içi demokrasi konusunda herkese örnek olacağız. Buna uymayan varsa gereğini yapacağız"

Anlaşılmayacak gibi değil herhalde...