Ahmet Sarsık…

Beyefendi kişiliği, tevazu ile ciddiyeti bütünleştiren tavrı, kendisi ve toplumla barışık olması, bilgiye, bilime ve okumaya en üst düzeyde değer verişi gibi özellikleri ile Kilimli'nin yetiştirdiği insanlardan birisi…

Kilimli ilçe olmadan önce CHP Kilimli Belde Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren ve kongre sürecinin başlaması ile birlikte CHP Kilimli İlçe Başkanlığına aday olacağını açıklayan Ahmet Sarsık'ın yaşamı bir "başarı öyküsü" aynı zamanda…

Kilimli'den üniversite sıralarına yansıyan ve "okumanın yaşı olmadığına" çok somut bir örnek oluşturan bir başarı öyküsü…

Ahmet Sarsık, üniversiteyi dışarıdan ( Açık Öğretim Fakültesi) bitirdi….

2013 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi'nde " Tezsiz Yüksek Lisans Eğitimine" başladı, Derslerde gösterdiği başarı nedeniyle 2015 yılında " Tezli Lisans Eğitimine" geçiş yaptı. Derslerde gösterdiği başarı nedeniyle tezini hazırlayarak tez sınavı aşamasına geldi.

Ayrıca 2018 yılı güz döneminde başladığı doktora eğitimine "özel öğrenci" olarak devam ediyor.

Bizim daha çok "siyasi kimliği" ile tanıdığımız Ahmet Sarsık'ın Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'ne hazırladığı Yüksek Lisans Tezi " SİYASAL PAZARLAMA : ZONGULDAK İLİNDE SEÇMEN DAVRANIŞI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA" başlığını taşıyor.

Özgeçmiş bilgisi ile birlikte 105 sayfadan oluşan son derece kapsamlı,  yoğun emek ve ciddi araştırmalarla desteklenmiş, siyasi partilerde "ders" olarak okutabilecek bir tez kitabı…

Ahmet Sarsık tarafından hazırlanan Yüksek Lisans Tezi'nin içinde yer alan ve Gazi Mustafa Kemal Altatürk ile Mareşal Fevzi Çakmak'tan söz eden bölümün özellikle okunması gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Yüreğindeki Kilimli sevgisi ile birlikte okuma aşkını hiç eksiltmemiş bir insanın yıllara meydan okuyan azmini kutluyoruz.

Ahmet Sarsık'ın, tıpkı zorlu yaşam mücadelesinde gösterdiği kararlılık ve çabayı, siyaset sahnesinde de göstereceğini düşünüyoruz.

CHP'de ve tüm siyasi partilerde Ahmet Sarsık misali yaşamı ciddiye alan, bilgiye, görgüye, okumaya büyük değer veren, tevazu ve ağırbaşlı olabilmeyi bir arada sürdürebilen isimler, siyasette kalitenin yükselmesinde de etkili olacaktır.

Alman Gençlik Dairesi

Ece Bebek Davası’ndan hatırlayanlar olacaktır…

Almanya’da “ Alman Gençlik Dairesi” isimli bir kuruluş var…

Bu kuruluşun asıl amacı, Almanya’ya dışarıdan gelen çocukları, özellikle Türk çocuklarını asimile etmek…

Yani bir çeşit “misyonerlik” kuruluşu…

Ece Bebek Davası’nda, gazeteci arkadaşım, değerli kardeşim Mustafa Tığlı’nın sahibi olduğu Almanya’nın Kuzey Vestfalya Eyaleti’nde yayınlanan NRW STAR Gazetesi yayınları ile büyük bir mücadele sergiledi.

Bu arada Ece Bebek Davası ile ilgili Yeni Adım’da yayınlanan yazılarımız da NRW STAR”da yayınlandı.

Bu yayınlar etkili oldu, Almanya ve Türkiye’deki birçok STK’nın harekete geçmesini sağladı.

Gerek Dışişleri Bakanlığımız, gerek o sırada Ak Parti Zonguldak Milletvekili olarak görev yapan Sayın Özcan Ulupınar’ın girişimleri ile Ece Bebek ailesine geri verildi.

Alman Gençlik Vakfı’nın çeşitli bahanelerle ailelerinden kopardığı çocukları geri almanın ne kadar zor olduğunu bilenler için, bu büyük bir başarı olarak görülmüştü.

Ece Bebek’in ailesi Almanya’dan telefon edip, bize teşekkür etti, onların sevinci bizim için de büyük bir sevinç kaynağı olmuştu.

NRW STAR bu yöndeki mücadelesine devam ediyor.

Almanya’da Çocuk Hakları Savunucusu Kamil Altay’ın, Alman Gençlik Dairesi tehlikesine dikkat çeken ve “Türk çocukları nerede" başlığı ile yayınlanan açıklaması NRW STAR’da yayınlandı.

Haberin ayrıntısı NRW STAR”da yer alıyor.

Kamil Altay’ın dikkat çektiği tehlike, Almanya”da yaşayan tüm Türkleri, dolayısı ile Dışişleri Bakanlığımızı ilgilendiriyor.

Almanya’daki Türk çocuklarına “kimliklerini kaybettirme” çabasında olduğu anlaşılan Alman Gençlik Dairesi”ne karşı gerek diplomatik, gerek basın-yayın yolu ile mücadele etmek boynumuzun borcu olmalı…