Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, "Kilimli artık kabuğunu kırdı" dedi. Başkan Kamil Altun yaptıkları çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
"KİLİMLİ ZONGULDAK'IN GÖZ BEBEĞİ OLACAK"
Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun;
 "Öncelikle tüm Hemşehrilerime selamlarımı iletiyorum. Geldiğimiz 2019 yılında kıymetli Kilimli hemşehrilerimiz göreve getirdiğinden itibaren şehrimizin çehresini değiştirme anlamında çalışmalarımız gece gündüz devam etmekte. Bu anlamda çok şükür ki Kilimli'miz artık kabuğunu kırmış. Kilimli eski halini bir tarafa bırakmış ve hızlı bir şekilde yenilenme anlamında Zonguldak'ın göz bebeği olma anlamında tüm mahallelerimizde, sokaklarımızda, cadde çalışmalarımız devam ediyor." dedi .

"DERE ISLAH ÇALIŞMASININ 2 ETABI DEVAM EDİYOR"
Kilimde dere ıslah çalışmasının ikinci etabının devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Kamil Altun şu bilgileri verdi;
"Tabii en büyük projelerimizden bir tanesi 2019 yılında tüm Kilimli hemşehrilerimize söz vermiştik. Dere ıslahıydı. 2 yıl önce birinci etabını tamamlamıştık. En büyük etap olan ikinci etabında da çalışmalar hızla devam etmekte. Şu anda Güney Mahallesi mevkiinde  dere ıslağımız devam ediyor. Tahminen yıl sonuna kadar Bölüm Mahallesi'ne kadar ve Merkez Mahallesi'nde birinci etabın bitiş noktasına kadar tamamlanıp Kilimli hemşehrilerimizin hizmetine girilecek ve artık kanalizasyon hatlarımız değil. Mevcut kanalizasyon hatlarımız var. Şu anda onlara bağlantılarını yapıyoruz. Boru hatlarından dereye akmadan artık çok daha hijyenik bir şekilde koku olmadan vatandaşlarımız çevresinde dolaşabilecekler, deremizin etraf vatandaşlarımız artık evlerinde çok daha rahat vakitlerini geçirebilecekler. Bu bence Kilimli'miz için gerçekten çok büyük projelerimizden bir tanesiydi. Ki yaşadığımız son süreçte de selde yaşadık. Ekolojik dengenin bozulması  dünyanın çok daha fazla ısınması sebebiyle yağmurla çok daha şiddetli ve hızlı yağmakta. Bu anlamda dere ıslahımız bizim için çok önemliydi. Bunu da inşallah tamamlandığında gerçekleştirilmiş olmanın gururunu inşallah tüm Hemşehrilerimizle beraber yaşayacağız."

"KALDIRIMLARI YENİLİYORUZ"
Kilimli'de Kent merkezindeki kaldırımları yenilediklerini ifade eden Belediye Başkanı Kamil altın şunları kaydetti;
"Tabii ki bununla beraber Atatürk caddemiz bizim en önemli, en büyük caddemiz, tek caddemiz. Buranın güzel olması, buranın nezih olması, buranın altyapının tamamlanmış olması çok çok önemli. Çünkü şehre ilk geldiğimizde Atatürk Caddesi'yle karşılaşıyor tüm vatandaşlarımız, misafirlerimiz. Burada geçen yıldır çalışma başlamıştık. Birinci etabını bitirmiştik. Şu anda ikinci etabını köprü başında sürdürüyoruz. Burada tabii ki en önemli verdiğimiz şeylerden bir tanesi her zaman olduğu gibi altyapı. burada yağmur suyu giderlerimiz maalesef yol üstünden gidip nerede yol bulursa oradan akmaya çalışıyordu. Tabii ki biz burada kaldırım çalışmasıyla beraber hem kaldırımlarımızı burada genişletiyoruz. Vatandaşlarımızın çok daha rahat burada kaldırımlarımızla yürüyebilmesi için hem de burada yağmur suyu giderlerini yapıyoruz. Kilimli Belediyesi 1952 yılında kurulmuş ancak Köprübaşı Caddesi'nde bir yağmur gideri yok. Maalesef çok acı. Daha önceki zamanlarda olan yağmur suyu giderleri de asfaltla kapanmış. Bunların hepsini açıyoruz. 300’lük borularla 400’lük borularla beraber yağmurun suyu giderlerini burada güçlendirdik. Köprübaşı esnafımız çok iyi bilirlerdi. Azıcık yağmur yağsa bile  dükkanlarına su girerdi. Çok şükür. Şu ana kadar en şiddetli yağmurlarda son sel felaketinde 87 kg. Kilimli’ye yağdı. Çok büyük bir rakam Normalde baktığımızda geceleri uykuyu uyuyamaz buradaki esnaflarımız. Dükkanlarının önlerine kum torbaları taşırlardı. Benim de orada zamanında dükkanım vardı. Ben de çok iyi bilirdim. Sabah sabaha kadar uykusuz kaldığımız zamanları. Ama şimdi bakıyoruz ki yaptığımız çalışmaların meyvelerini aldık."
Tabii ki burada kaldırım çalışması tamamlanıyor şu anda. tahminen 30 ila 45 gün içerisinde buradaki kaldırım çalışmasını tamamlayacağız. Orada şehrimizin, caddemizin çok daha nezih gözükmesi anlamında sürpriz bir çalışmamız olacak. Onu tamamlandığında evet kilimli her zaman diyorduk. 2019 yılında tüm kapı kapı tüm kapıları dolaştığınızda Kilimli hemşehrilerimize diyorduk Dokuz yıl önce geldik. 30 yıl sonra tekrar Kilimli'ye geldik. Hiçbir şey değişmemiş, aynı deniyordu. Ama bunu tamamen sildik. Pastanın üzerindeki çilek gibi derler ya. Son çalışmamızı yaptığımızda modern bir şehir, metropol bir şehir görüntüsüne kavuşacak Kilimlimiz.

"KİLİMLİ'DE SEL SIKINTISI BİR DAHA YAŞANMAYACAK"
Dere ıslah çalışması ile birlikte artık Kilimli'de sel ve su taşkınlarının bir daha yaşanmayacağını ifade eden Başkan Kamil Altun şunları kaydetti;
Hatta bundan 1.5 yıl önce,2 yıl önce de. Kilimlili hemşehrimizi çok iyi bilirler. Soğuksu sokaktan gelip dereye akan bir kutu kanal şeklinde 200-250 metre uzunluğunda kutu kanalımız vardı onu temizlettik. 2 yıl önce 250 tonun üzerinde içerisinde maalesef hafriyat çıktı  Burada tabii ki yağmur sevgilerini çok daha rahat akmasını sağladık. inşallah Rabb'im tabii ki beterinden korusun. Böyle sıkıntılar yaşamayacak oradaki esnaflarımız, Kilimli hemşehrilerimiz."

"ESKİ KAYMAKAMLIK BİNASI VE MARKET ÜZERİNDEKİ BİNA İLE İLGİLİ MÜTEAHHİTLERLE GÖRÜŞTÜK"

Eski Kaymakamlık binası marketin üstündeki eski bina ile ilgili müteahhitlerle görüştüğünü ifade eden Başkan Kamil Altun;
"Şimdi bir Köprübaşı Mevkiinde ki eski Kaymakamlık binası ve o marketin üstündeki atıl vaziyette duran bina biraz böyle kötü görünüm arz ediyor. Onunla ilgili bir şimdi orada birkaç müteahhitle görüşmelerimiz devam ediyor. Maalesef bu  ekonomik, yani nasıl diyelim, ekonomik dalgalanma, fiyatların çok fazla yükselmesi müteahhitleri de biraz  soru işareti bıraktı. Şöyle piyasa birazdan normalleşmeye döndüğünde inşallah oradaki vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğimizi söyleyeyim." dedi.
"BELEDİYE SİTESİ MAHALLESİ'NDE Kİ MÜLKİYET SORUNUNU HALLETTİK"
Belediye sitesi Mahallesi'nde bulunan mülkiyet sorunu çözdüklerini ifade eden Başkan Kamil Altun, "Daha önce burada belediye sitesi mahallemizde mülkiyet sorunları vardı. 2019 yılında yine Kilimli hemşehrilerimize söz vermiştik mahalle toplantısı, ev toplantısı yaptığımızda. Burada sorun, ne demiştim ben onlara? Burada belediyenin icraları var, icraları kalkarsa hemşehrilerimiz buradaki tapularını alabilecekler dedi. Biz 170’in üzerinde dosya haczini çözdük. Kilimli belediyesinin artık hiçbir ne arsasında, ne hesabında hiçbir haciz yok. Önceki hafta belediye sitesindeki buradaki hemşehrilerimizle 20’ye yakın evini yapmış ama tapusu olmayan, geceleri rahat olup uyuyamayan hemşehrilerimiz vardı. Burada artık sona geldik. Mülkiyet sorunlarını çözdük. Çok yakında Kilimli hemşehrimiz burada. Tapularını alacaklar. 40 yıllık, 50 yıllık bir sorunu da çözdük" 
"HİSAR ARKASI MAHALLESİ 100 KONUTLAR SİTESİ'NDE OTURANLAR TAPULARINI ALABİLECEK"
Başkan Kamil Altun, Hisar Arkası Mahallesi 100 Konutlar Sitesi'nde oturanların artık tapularını alabileceği müjdesini vererek sözlerine sürekli ve devam etti:
"Tabii Hisararkası mahallesinde de böyle bir sorunumuz vardı. Yüz Konutlar diye tabir ettiğimiz hemşerilerimizle 7-8 ay önce bunun da sorununu çözdük. Artık Kilimli Belediyesi'yle alakalı bir sorunları yok. Çevre Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'yle beraber buradaki Yüz Konutlarında oturan hemşehrilerimizle artık tapularını alabilecekler. Burada 30 yıllık bir sorundu. Onu da çözmenin gerçekten mutluluğunu yaşıyoruz" 

"DOĞALGAZ %99 TAMAM"
Doğal gaz çalışmalarının %99 oranda tamamlandığını ifade eden Başkan Kamil Altun şunları söyledi:
"Göreve geldiğimizde tüm mahallelerimizden, sokaklarımızdan vatandaşlarımızı da talep edilen en büyük hizmet doğal Doğal gazlı, doğal gaz bizim geldiğimiz dönemde yüzde 45’deydi. Biz 4 senelik dönemde bunu yüzde 98-99’lara çıkardık şu anda. Gelmez denilen, buralara doğal gaz ulaşmaz denilen tehlikeli vatandaş tarafından söyleniyor tabii ki bu. Gelmez denilen yerlere en ücra köşe bölümün en üst sokaklarına, en bölümün en üst mahallelerine, subatan mahallemizin en üst kısımlarına, en ücra köşelerine, en uzakta olan evlere dahil şu anda doğal gaz gelmiş bulunmakta. Damarlı Mahallesi'nde çalışıyorlar. Yeni ulaşıyolar şu anda. Damarlı Mahallemizde de eh inşallah bu sene ulaşabilecek yerlere gelecek seneye ulaşılamayacak noktada denilen noktalara bile doğal gazı geçireceğiz.
Burada şöyle bir sıkıntı var. Hemşehrilerimiz tarafından. Haklılar. Tabii doğal gaz kazısı biraz meşakkat oluyor. Toz, duman, birbirine karışıyor. Ama inşallah vatandaşlarımız hem bu doğal gazın güzelliğinden, ucuzluğundan ve temizliğinden yararlanacaklar. Burada çalışmalar bitmeden biz de ne park yol çalışmasını başlatabiliyoruz, ne de asfalt olacak bölgelerimize asfalt yapamıyoruz. Çamur çalışmalar tamamlandığında Kilimli hemşehrilerimiz bize inansınlar, güvensinler. Hem parke gerektiren sokaklarımıza, parke yeniden komple parke çalışmasını yapacağız, kilitli parke çalışmasını. Burada üç yol ağzı diye tabir ettiğimiz üç yol ağzı mevkiinden geriye kadar olan kısımda da asfalt yolumuz var. Bu asfaltı tamamlayacağız. Belli noktalarda mahallelerimizin ana güzergahlarında da asfalt çalışmalarımızı başlayacağız. Tabii ki biraz sabırlı olmaları diliyoruz. Eee işin sonu güzel olacak. Bunu bilmelerini isterim Kilimli hemşehrilerimden. 
"SAHİL YENİ BİR MEYDAN PARKA KAVUŞACAK"
Gideyim mide bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Meslek Yüksek okulu karşısındaki alana yeni bir meydan park düzenlemesi yapılacağı müjdesini veren Başkan Kamil altın konuyla ilgili şunları ifade etti:
"Tabii en büyük projelerimizden bir tanesi de Aslanka diye tabir ettiğimiz veya yüksek meslek yüksekokulumuzun alt tarafında bulunan parkımızda yenileme, yeni parklar, yeni yürüyüş alanları, yeni oturma alanları, amfi tiyatro, çocuklarımızın vakit geçirebildikleri oyun parkları kamelyalar, mangal alanları, şeklinde bir projemiz var. Burası 30 bin metrekarenin üzerinde. Buraya da iki etaba büzdük. 15 bin metrekare alanda çalışmamızı çok yakında başlatacağız. Burada sert zeminle alaka ihalemizi tamamladık. hatta malzemeleri bile geldi. Bölgede bulunuyor. Şu anda elektrikle alakalı aydınlatmalarla alakalı ihalesini tamamladık. Son aşamaya geldi. Artık onların da malzemelerini bekliyoruz. Ve sırada oyun parkları, kamelyalar vesaire ihalemizi de tamamlandı. Bunların hepsinin tamamlanmasıyla beraber aynı Meydan Park'ta olduğu gibi hatta Meydan Parkımız'dan çok daha modern bir parkımızı Kilimli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Yeni bir yaşam alanı modern bir yaşam alanı. Batı Karadeniz'in en güzel yaşam alanlarından bir tanesi Kilimli hemşehrilerinin hemşehrilerimize inşallah bu yılın sonuna kadar kavuşturacağız."
"KARADON'DA KURULACAK TEKSTİL FABRİKASINDA 300 KİŞİ İSTİHDAM"
Karadon mevkiinde bulunan eski Türk'e taş kömürü kuru yemekhanesine tekstil fabrikası kurulacağı müjdesini veren Başkan Kamil Altın şunları kaydetti:
"Karadon’da ki TTK eski yemekhanesinde tekstil yatırım yapmak isteyen yatırımcımız Kilimlili zaten. Zamanında İstanbul'a gitmiş. İstanbul'da büyümüş, yurt dışına ihracat yapan güçlü bir firma. Bize mimari projesini ulaştırdı. İnşallah birkaç ay içerisinde buranın temelini atacağız. 300 kişinin üzerinde Kilimli hemşehrilerimizin burada iş, aş, ekmek sahibi olmasını inşallah sağlayacağız"

(Haber -Ercan Demir)