Kilimli Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye başkan adayı Kamil Altun. “Kilimli ilçemize Alacaağzı’nda gemi söküm alanı tamamen kaldırıp bacasız, organize sanayi Teknoloji ve yatırım üssü kuracağız. 5000 kişi istihdam olacak” dedi.

Ayrıca TOKİ’nin 700 konut yapacağını ve ardından ikinci etap TOKİ konutları de başlayacağı müjdesini veren başkan ve başkan Adayı Kamil Altun, Kilimli halkına müjdeli haberler verdi.

Tekstil atölyeleri ile birlikte Kilimli’ de 600 kişiye daha istihdam imkanı sunacaklarını belirten başkan ve başkan adayı Kamil Altun, Kilimli halkına şu şekilde seslendi;

KİLİMLİ İLÇE OLDUĞUNU YENİ HİSSETMEYE BAŞLADI

Kilimli biliyorsunuz ilçe olduğunu ancak bu dönem yeni yeni hissetmeye başladı. Tüm kurumlarıyla beraber şunun altını çizmek istiyorum, projelerimizi açıkladık. Bu projelerimizin birçoğu zaten görüşmeleri tamamlanmış, artık yoluna koyulmuş, ulaştırma bakanlığında olsun, sağlık bakanlığımız olsun, çevre Bakanlığımız olsun, hepsi ayakları sağlam basan ve kaynakları hazır projeler.. Nereden bulacağım? Acaba şuradan bir kaynak bulabilecek miyim, derdi asla yok. Çünkü 2019-2014 yılında tüm Kilimli tüm Zonguldak gördü. Merkezi hükümetin desteği tamamen bizlerin Arkasında bizlerin üzerinde. O yüzden Hiçbir tereddüdümüz yok. O yüzden şunu söylemek istiyorum. Vatandaşlarımız da zaten bunu biliyorlar. O yüzden 2024-2029 artık Kilimli ilçesinin yükselme dönemine doğru hızlı bir şekilde gidecek. 

YENİ TEKSTİL ATÖLYELERİ AÇILACAK


Önemli sıkıntılarımızdan bir tanesi Kilimli ilçemizde farklı bir İş kollarının madencilik sektöründen dışında farklı bir iş kolunun olmamasıydı. Çok şükür İstanbul'dan yatırımcılarımız Kilimli' ye bir geri dönüş sağlıyorlar. Daha önce Kilimli' de yaşamış iş insanlarımız var.
Yakında yeni tekstil atölyelerinin açılışını yapacağız inşallah. Kilimlimizin Kilimli Belediyemize ait olan bir binayı kendilerine tahsis ettik Orada 150 kişinin çalışabileceği bir tekstil fabrikasının yakında kurdelesini keseceğiz. Ayrıca dört katlı bir bina olacak. Orası daha büyük tekstil işi yapan bir şirketin binası. Seneye de onun kurdelesini keseceğiz. Orada da 250 kişinin çalışacağı yaklaşık 400 kişinin bir yıl içerisinde evine ekmek getirebileceği, aş getirebileceği bir nokta haline gelecek.

ALACAAĞZI’ NA ÇEVREYE SAYGILI YATIRIM ÜSSÜ KURACAĞIZ, 5000 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Tabii ki en büyük projelerimizden bir tanesi Istihdam neden? Zonguldak Valiliği, Zonguldak Ticaret, Sanayi Odası, bakka, Kilimli Belediyesi 1 yıldan beri çalışıyoruz. Alacağzı mevkiinde  teknolojili ve yatırım üssü. Burada işimiz biraz meşakkatli, zor ama imkansız değil. Neden? Ben Şöyle örnek vermek istiyorum. Veriyorum da. Nasıl Doğu Karadeniz'de deniz doldurularak stadyum yapıldı. Deniz doldurularak havaalanı yapıldı. Rize'de deniz doldurularak lojistik yapıldı. Kilimli'mizde de alacağız mevkinde denizi doldurularak 500 bin metrekare alan kazanıp burada tüm Zonguldak Kozlu  ce Kilimli’ye istihdam konusunda bir  merkez olacak, 5000 kişinin çalışabileceği, neden 5000 kişi, bugün Çaycuma Organize Sanayi'de 4500 kişinin üzerinde istihdam sağlanabiliyor. Kilimli ilçemize de gemi söküm alanı tamamen kaldırıp bacasız, organize sanayi Teknoloji ve yatırım üssü kuracağız.

TOKİ KİLİMLİ’YE 700 KONUT YAPACAK

Ayrıca TOKİ'den 700 konut görüşmelerini zaten Aralık 2023’te tamamlanmıştı. O zaman emekli olmamıştı TTK Genel Müdürümüz. ve TOKİ başkanlığına gittiğimizde tüm anlaşmalar yapılmıştı. Ancak maalesef ki 6 Şubat depreminde bu biraz geriye kaldı. daha olgunlaşmamıştı. Ama önümüzdeki dönem buradaki 55 dönüm arazi TTK’nın  TOKİ'ye devretmesiyle beraber 700 dairedeki TOKİ'nin inşaatı başlayacak. 

İKİNCİ ETAP TOKİ DE GELECEK

Bu birinci etap olarak hemen bu  yola girer girmez göreceksiniz ki ilçemizde ikinci belirlediğimiz noktada ikinci etap TOKİ çalışmaları da başlayacak. Nasıl yapacağız? Tabii ki de Çevre Bakanlığı bizde olduğu için TOKİ başkanlığı bizlere büyük destekler verdiği için ilçemiz  az önce de söylediğim gibi merkezi hükümet ile beraber yükselme dönemi devam edecek.  

Muhabir: Ercan Demir