Emekçi ve emeklinin başkenti Zonguldak başta olmak üzere tüm Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlar yaklaşan kış ayları öncesinde ücretsiz olarak grip aşısı olabilecekler. 
Zonguldak Türkiye nüfus oranına göre bakıldığında en çok emeklisi olan illerin başında geliyor Bu da  Zonguldak'ta 65 yaş üstü vatandaş sayısının oldukça fazla olduğunu gösteriyor. 
65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ GRİP AŞISI OLABİLECEK
65 yaş üstü vatandaşlara güzel haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Koca, resmi olarak yaptığı açıklamasında belirtilen vatandaşların ücretsiz olarak grip aşısından yararlanabileceklerini belirtti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamasında grip aşı uygulamasının başladığını açıkladı. Artık bugünden itibaren vatandaşlar grip aşılarını gidip yaptırabilecek. 

KİMLER ÜCRETSİZ GRİP AŞISI YAPTIRABİLECEK?
Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar dışında, 65 yaş altı vatandaşlar da grip aşısından ücretsiz yararlanabilecek. Ancak bu kişilerin kronik rahatsızlığının olması gerekiyor. Bu kişiler grip aşısı için aile hekimlerine başvurabilecek ve reçete yazdırabilecek. Eczanelerden aşılarını ücretsiz alanlar grip aşılarını en kısa süre içerisinde yaptırabilecek.
GRİP AŞISI FİYATI NE KADAR?
Ücretsiz grip aşısı için hakkı olmayan kişiler için 2023 yılı için aşı fiyatının ortalama 450 TL civarında olduğu ifade ediliyor. Ancak fiyatların eczanelere göre farklılık gösteriyor.

Editör: Oğulcan Öz