Kısa yoldan zengin olmak

Hepimizin hayalidir

Milli piyangosu, at yarışı, spor loto totosundan tutunda iddiasına kadar sayısız şans oyunları,

(Tabiî ki bunlar legal olanlardır, birde legal olmayanları vardır) milyonlarca zengin olma hayali ile yanıp tutuşan insanlar tarafından oynanır.

Tam bir bağımlılık yapıyor yani.

Başladığın zaman bırakamıyorsun

Google’ye kısa yoldan zengin olmak diye yazdığın zaman ilk sırada “Zengin olmak isteyen tembeller için 10 kolay yöntem” isimli bir internet sitesi çıkıyor.

Açın onu bakın ilk maddede ne yazıyor biliyor musunuz

 “internetin veli nimetlerini keşfedin”

Bu madde bana çok tanıdık geliyor

Neden acaba

Çiflikbank olayından sonra daha iyi anlaşılıyor

Çiftlikbank’ın sahibi internetin velinimetini çok iyi keşfetmiş olacak ki biz Türklerin genel karakteristlik özeliği olan kısa yoldan zengin olma zaafımızı çok çok çok iyi değerlendirmiş.

Son zamanlarda somut mal veya hizmet satışı olmadan internet üzerinden, sanal alemde yüksek kar vaatleri ile, kimi oyun pazarladığını, kimi sanal paralar pazarlanıyor ve binlerce kişi mağdur oluyor. İnternet üzerinde sanal çiftlikler kurularak, reel anlamda piyasalarla örtüşmeyen kar vaatleri sunarak, insanlar aldatılıyor. Ve bir anlamda saadet zinciri kuruluyor.

Bu devirde kim kime bedava para veriyor sanki 

Ne kadar da çabuk kanıyoruz bende anlayamıyorum.

 

HEPİMİZE DERS OLMALI

Şimdi Çiftlikbank olayı toplum olarak hepimize ders olmalı

Yüksek kar vaat eden uygulamalara karşı herkes kuşku ile yaklaşmalıdır

İnternet üzerinden yüksek para getirisi ve yüksek kar iddiası ile insanların kandırılmaya çalışılıyor. Bu tür vaatlere inanmamalıyız.

Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden’in bu konudaki uyarısı oldukça önem arz ediyor. Maden, “Son günlerde Bakanlığımızın yaptığı incelemeler neticesinde internet üzerinden sanal ürün sanal para yani reel üretim reel ticaret ile ilgisi olmayan yüksek getirili, o kadar yüksek ki piyasa koşullarının 10 misli ya da daha fazla kar getirisi vaat edilen organizasyonların yoğunluk kazandığı görülmektedir. Bu tür oluşumlar her zaman vatandaşı bilemediği veya hesap edemediği noktaya götürebilir. Özellikle tüketicilerimizin dikkatli olmasını istiyoruz” dedi.

Gerçektende sonuna kadar haklı.

Çiftlik bank’tan sonra bunun gibi 10 tane daha uyguma varmış ve şimdi onlarda tek tek çıkıyor ortaya.

Bakanlık tarafından bu tür sitelere karşı denetimler daha da artırılmalıdır.

İllaki insanlar kandırıldıktan sora, mağdur edildikten sora müdahale edilmesin, Öncesinde müdahale edilerek bu mağduriyetlerin oluşmasına izin verilmemeli.

Sözlerimi “Kısa yolda, ödül büyük olmaz” diyerek tamamlıyorum.

 

**

GÜNÜN SÖZÜ: Akıllılar dövüşmeden kazanırlar, cahiller kazanmak için dövüşürler.