Türkiye'yi bekleyen Buz Devri!
Kavurucu sıcaklar sona eriyor, kış mevsimi geri dönüyor. Meteoroloji uyarıyor;
“Soğuk hava dalgası geliyor. Hazırlıklı olun, kışlık giysilerinizi çıkarın!”
Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Türkiye’nin kış mevsimine ne zaman gireceği konusunda bilgi verdi. Aşırı sıcaklar hayatı durma noktasına getirirken, uzman isimden kış uyarısı geldi. Afrika sıcakları gidiyor, bol yağışlı ve dondurucu hava geliyor. Tarih veren Ökten, evde geçirilecek gün sayısının da artacağını söyleyerek, ışa şimdiden hazırlanın dedi.
Hava durumu tahminleriyle dikkat çeken uzman isim Kerem Ökten, sosyal medya hesabından Türkiye’ye kışın geleceği tarihi ve beklentileri paylaştı. El Nino sıcakları ülkeyi kasıp kavururken, Ökten kış için flaş bir duyuru yaptı. Kara kış erken geliyor…
Ökten, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada; Eylül - Ekim - Kasım aylarında Türkiye genelinde normallerden fazla yağış beklendiğini belirtti. Bu durumun El Nino etkisiyle birlikte Sonbahar aylarının genellikle yağışlı geçeceğini gösterdiğini ifade etti. Ökten, özellikle Ekim ayının geçmiş Sonbaharları hatırlatacağını düşündüğünü belirtti. Bu bilgilere göre, Türkiye’nin kış mevsimine ne zaman gireceği kesin olarak belirtilmemiş olsa da, yoğun yağışlar beklenmektedir. Bu durum da kış aylarında evde geçirilen gün sayısının artmasına neden olabilir.

(Haber -Ercan Demir)