Ülkemiz genelinde ve tabi ki Zonguldak merkez ve ilçelerinde; 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanmaya başlandı.

Bilindiği üzere Koronavirüs tedbirleri kapsamında Bakanlığı’nca 81 İl Valiliğine gönderilen genelge ile, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmaları kısıtlanmış ve yasaklanmıştı hatırlanacağı üzere. Bu durumda olan ve tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların mağdur olmaması için valiliklerin, kaymakamların başkanlığında il ve ilçelerimizde Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulmuştu. 

Zonguldak Valiliği giriş katında bulunan Açık Kapı bürosunda Vefa İletişim bürosu oluşturulurken ilçelerde ise kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan vefa destek gurupları yaşlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını 22 Mart tarihinden itibaren karşılıyorlar. Bu kapsamda vatandaşlar 112, 155, 156 ve diğer telefon numaraları üzerinden ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grupları ki tarafından karşılandı.

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile birlikte artık Vefa destek grubu haricinde başka bir hiçbir kurumun yardım yapılmasına izin verilmiyor. Yani 22 Mart’tan itibaren Türkiye genelinde hiçbir sivil toplum kuruluşu yardım dağıtamıyor. Ve tüm yardımlar Vefa Destek Grupları tarafından tek elden yapılıyor. Bu durumda haliyle Kızılay bile yardımları artık Vefa Destek grubu aracılığı ile yapıyor.

Ve Zonguldak Kızılay topladığı yardım malzemelerini Vefa Destek grubuna teslim etti ve yardım malzemeleri Vefa destek gurupları tarafından ihtiyaç sahiplerine bizzat dağıtılıyor.

Yani devlet eliyle..

GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLAR; KIZILAY GÖNÜLLÜ GENÇLERİ

Birde görünmeyen kahramanlar var

Hiç kimse koltuktan kalkıp kılını bile kıpırtatmazken Kızılay’ın gönüllü geçleri Zonguldak’ta karantina altıda tutulan vatandaşlara üç öğün sıcak yemek dağıtıyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor.

Herkesin sokağa çıkmaya bir ortamda Kızılay gençleri ölüm riskine karşı bu işi gönüllü olarak yapmaya devam ediyorlar.

“KIZILAY SINIFTA KALDI” DİYE YORUM ATANLARDIR ASIL SINIFTA KALANLAR

Şimdi bu durumda Kızılay yardım faaliyeti dışında vatandaşlara üzerinde evde kal Türkiye yazılı bulunan tişört dağıttı ve veya Kızılay ekipleri kan bağış haberlerini altınad bazı olumsuz yorumlar atıyorlar.

Neymiş efendim Kızılay sınıfta kaldı” vs..

Asıl sınıfta kalan Kızılay değil cahilce o yorumları atan insanlardır.

Bilmeden araştırmadan, yorum atacağınıza Kızılay ne yapmış şimdiye kadar ve hangi çalışmaları yapıyor, insanlığa nasıl hizmet ediyor bir zahmet öğrensinler.

**

VALİ BEKTAŞ BİLE VATANDAŞLARIN BU DUYARSIZLIĞINA İSYAN ETTİ..

Vatandaşların duyarsızlığına Vali Erdoğan Bektaş bile isyan etti artık.

Kent merkezinde ki insan kalabalığını gören Vali Erdoğan Bektaş aracından inerek niye sokağa çıkıyorsunuz,” diyerek insanlara evlerine gitmelerini istedi.

Polis ekipleri vatandaşları tek tek sokakta uyardı, evlerine gitmelerini istedi. Polisi gören kaçtı diğer tara tan tekrar park ve bahçelere gitti.

Vali Bektaş’ı bile isyan ettiren bu duyarsızlığa artık pes doğrusu.

Ceza yaptırımı olmayınca insanlar ve yasakları dikkate alıyor her nerdense

**

GÜNÜN SÖZÜ: 

“Dünya ilk kez meydanlarında değil evde yapılan bir savaşa dünya tanıklık ediyor”

(Kamuran Aşkar)