Şunun şurasında Kurban Bayramı’na sadece 3 gün kaldı.

Pazar-Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri yani 4 gün boyunca kurban Bayramı’nı kutlayacağız.

Şükürler olsun ki yine bir bayrama kavuşuyoruz.

Ülkemizde bayramı sevinçli ve huzurla kutlarken maalesef dünyada mazlum coğrafyalarda müslüman kardeşlerimiz eziyet içinde, açlık ve sefalet içinde, savaş ve yoksulluk içinde bu bayrama giriyorlar.

İşte bu mazlum coğrafyalarda, İslam ülkelerinde ki kardeşlerimize hayırsever yardım kuruluşları ile ulaşıyoruz.

İşte bunlardan biri ve ön önemlisi de Kızılay.

Kızılay dünyanın dört bir yanında buluna mazlumlara, ihtiyaç sahiplerine Kurban eti ulaştırabilmek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda çok güzel bir kurban bağış kampanyası düzenliyor.

2007 yılından beri Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Kızılay, bu yıl ki kampanyasında hayırseverlere “Kurban’ın Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor. 

Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yine yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak.

Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu ete kavuşacak.

Kızılay bu yıl, Türkiye de dahil 51 ülkede vekâlet sahipleri adına kurban kesecek.  

Amacına Uygun Kuralına Uygun Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. 

Çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, veterinerler tarafından seçilerek, modern kombinalarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. 

Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık, 5 kilo gramlık ve 10 kilo gramlık kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

KIZILAY İYİLİKTE SINIR TANIMIYOR  

Kızılay ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverler Bosna Hersek ve Bulgaristan’ın da aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya’nın da aralarında bulunduğu Afrika Ülkeleri; Pakistan ve Bangladeş’in de aralarında bulunduğu Güney Asya Ülkeleri; Kırgızistan ve Tataristan’ın da aralarında bulunduğu Orta Asya Ülkeleri; Filistin ve Irak’ın da aralarında bulunduğu Ortadoğu Ülkeleri olmak üzere yurtdışında 50 Ülkede ki ihtiyaç sahipleri için Kızılay’a kurban vekâletlerini verebilecek. Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 850 Lira öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için 725 Lira ödeyecek.

Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; Türk Kızılayı Zonguldak Şubemize gelerek vekâletlerini verebilecekler. 

Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, ayrıca 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler.

Kızılay’ı tebrik ediyorum.

Kurbanlar helal olsun Kızılay’a

**

MUTLULUKLAR DİLİYORUM

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, oğlunu evlendiriyor.

Ömer Faruk Çufalı-Şeyda Akbal ile 24 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan düğün, Zonguldak protokolünü Ankara’da buluşturacak. 

Genç çiftlere şimdiden mutluluklar diliyorum.