Dün gerçekleştirilen ve Ebru Uzun'un zaferi ile sonuçlanan CHP Merkez İlçe Kongresi'den kısa notlar aktaralım…

Haberci arkadaşlarımız kongreyi "mahallinde" izlerken, biz de bilgisayar başında haber akışını yönetmeye, kongre haberlerini hızlı bir şekilde okurlarımıza ulaştırmaya çalıştık.

Öncelikle bir merkez ilçe kongresinin bu denli heyecan ve yüksek katılımla gerçekleşmesinin Zonguldak siyasetine olumlu yansımaları olacağını düşünmek gerekiyor.

Bilindiği gibi dört adayla başlyan kongre, Bahattin Arı'nın adaylıktan çekilmesi ile üçe düştü, bu durum "matematiksel" bir etki de oluşturdu.

Süleyman Kurt'un ekibiyle birlikte Ebru Uzun'un listesine destek olması, kongre sonucunu belirleyen en önemli etkenlerden biri oldu.

Ebru Uzun güzel konuştu, Sevgi Alay güzel konuştu…

Yarışı ikinci sırada tamamlayan Sevgi Alay'ın aldığı 101 oy azımsanacak bir oy oranı değildir. Sevgi Alay bu kongrede neredeyse tek başına yarıştı, "yanında" olduğunu söyleyenler sonradan Halil Furat cenahına katıldı.

Buna rağmen büyük başarı…

*

CHP Merkez İlçe Kongresi her zaman olduğu gibi yine Harun Akın üzerinden şekillendi…

Ebru Uzun " Harun Akın'ın adayı", Ebru Uzun'un listesi ise "Harun Akın'ın listesi" olarak tanımlandı.

Ebru Uzun'un kongredeki rakipleri bu argümanı bilinçli olarak sürekli olarak kullandı, özellikle Halil Furat ve ekibi Ebru Uzun üzerinden Harun Akın'ı hedef gösterdi.

Bu tablo kongreye de olduğu gibi yansıdı…

Harun Akın'ın kongredeki konuşması sırasında önceden kurgulandığı anlaşılan bir grup tarafından sürekli konuşması kesilerek, laf atılarak, sataşma yapılarak sabote edilmek istendi, doğrusu Harun Akın da gereken yanıtları, gerektiği gibi vermekten kaçınmadı.

Sonuç, başına taş düşse Harun Akın'dan bilenler için tam bir fiyasko oldu, Ebru Uzun üzerinden Harun Akın'a yönelik yıpratma çabaları geri tepen silah gibi sahiplerini yaraladı.

Bu sabah, ilimizin en büyük STK temsilcilerinden biri olan değerli bir arkadaşımla sohbet ediyorduk…

Masasında yerel gazeteler vardı, söz dönüp dolaşıp CHP Merkez İlçe Kongresi'ne, oradan da Harun Akın'ın konuşmasının sabote edilmesine geldi.

STK Başkanı arkadaşım dedi ki :

" Harun Akın tek başına onlar gibi 500 kişi eder. Şu memlekette temsil yeteneğine sahip iki kişiden biri Harun Akın'dır" dedi.

Başka söze gerek kalmadı.