Bu soru artık yüksek sesle sorulmaya başlandı...

“ Madenci Korosu kimin korosu ?..”

Bizim bilgimiz, Madenci Korosu’nun Zonguldak Kent Konseyi tarafından kurulup, 4 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilen konserin bütün giderlerinin de bu kuruluş tarafından karşılandığı şeklindedir.

Üstelik, Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin’in, “ Madenci Korosu’nu gasp edenler” arasında saydığı Mustafa Kömürcü’nün bu iş için ücret aldığı da bize ulaşan bilgiler arasında...

Sosyal medya hesaplarından basınımıza da yansıyan “gasp” tartışmaları arasında anlayamadığımız bir şey var...

Fatih Halk Eğitim Merkezi bu işin neresinde ?..

Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Madenci Korosu’nun Zonguldak Kent Konseyi tarafından oluşturulduğunu bile bile, neden bunu kabullenmek istemiyor, “ Bizim bu işi üstlenmemiz etik olmaz, bu işin sahibi Zonguldak Kent Konseyidir” diyemiyor?..

Anlayamadık gitti !..

***

Dikkatli okurlarımız hatırlayacaktır...

Geçtiğimiz günlerde bu konularla ilgili olarak Zonguldak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne sorduğumuz sorular yanıtsız kaldı.

Usta öğreticiler ve saz sanatçıları ile ilgili sorulara yanıt verilmedi.

Evet, Zonguldak Halk Eğitim Müdürü Türkan Hanım bizi telefonla aradı, kendisine açıklama yaptığı takdirde aynen yayınlayacağımızı da söyledik, buna rağmen bugüne değin herhangi bir açıklama gazetemize ulaşmadı.

Şimdi bize ulaşan bilgiler ışığında birkaç soru daha soralım...

Mustafa Kömürcü elinde taşıdığı ses cihazı ile koro çalıştırıyorsa, bir özel bale kursunda görevli sazcılara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından neden “usta öğretici” ödemesi yapılıyor?.. 

“ Afişlerde benim adım büyük yazılacak, koro şefi değil,yöneten diyeceksiniz” gibi egolu ifadelerle kendini kabul ettirmeye çalışan Mustafa Kömürcü’nün, bir eğitim kurumunu buna alet etmesi kabul edilebilir mi?..

***

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin’in, bütün bu konuları içeren ve bizim de sorduğumuz sorulara yanıt arayan bir basın açıklaması yapacağı bildiriliyor.

Şurası bir gerçek...

Madenci Korosu iyidir, hoştur, şehrimize yakışan çok iyi düşünülmüş bir kültür projesidir.

Bu projenin mimarı Zonguldak Kent Konseyi’dir.

Bazı insanların böylesine güzel projeler üzerinden “rant” sağlama hevesi varsa eğer, bunu kabul etmek mümkün değildir.

Sanırım, Yesari Sezgin’in basın toplantısında yapacağı açıklamaların ardından yeni bir değerlendirme yapmak gerekli olacaktır.