Bir zamanlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olarak bakılan Zonguldak’ın, 31 Mart’ta AK Parti’ni seçimleri kazanması ile birlikte dengeler değişmeye başladı.

Seçimlerde kaybedilmez deline İstanbul ve Ankara’nın CHP’ye geçmesi, kesin CHP kazanır gözüyle bakılan Zonguldak’ın ise AK Parti’ye geçmesi ister istemez Zonguldak’a karşı merkezi hükümetin bakış açısını oldukça değiştirmiş durumda.

Seçimlerden sonra AK Parti’nin Ankara Kızılcahamam’da düzenlediği kampa Zonguldak’ta seçimleri kazana AK Partili belediye başkanları ve il genel meclisi üyeleri katılmıştı.

Bu toplantıda AK Partili Belediye Başkanları Bakanlar ve bakan yardımcıları, genel müdürler ile çeşitli görüşmeler yaparak beldeleri ve ilçeleri destek istemişlerdi.

Şunu demek istiyorum aslında

Merkzi hükümetin Zonguldak’a karşı pozitif ayrımcılık yapmaya başladığını artık açık seçik görmeye başladı.

Örneğin Cumartesi günü Çevre ve şehircilik bakanı Zonguldak’ı ziyaret etti.

Bu ziyaret Zonguldak için oldukça önem arz ediyordu

Çünkü bakan AK Partili tüm belediye başkanlarını tek tek dinledi, belediye başkanları bağlı bulundukları belde ve ilçelerin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren, taleplerini içeren dosyalarını Bakan Murat kurum’a iletme fırsatı buldular.

Zonguldak Belediyesi’nde gerçekleşen bu ziyaretlere bende bizzat şahitlik yaptım.

Bakan murat kurum ile görüşmeden çıkan tüm belediye başkanlarının tamamı, ne istediysek hepsi karşılandı” diyerek mutluluklarını dile getirdiler.

Bakandan bir istendi kendilerine iki verildi.

Zonguldak genelinde bulunan AK Partili tüm belediye başkanları, çevre ve şehircilik bakanlığını ilgilendiren tüm konulardaki taleplerinin hepsi karşılanmış durumda.

Örneğin Kilimli’de asbestli su boruları değiştirilecek,

Tamamlanmayan alt yapı tamamlanacak ve ayrıca yeni bir çöp arabası verilecek.

Örneğin Zonguldak

TOKİ Zonguldak’ta millet bahçesi projesini tek başına yapacak ve belediyenin cebinden 1 kuruş bile çıkmayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Zonguldak ziyaretinde ayrıca Zonguldak’ta yapılacak olan Lavvuar alanı, cami inşaatı, Milet parkı ve liman içindeki çekeklerin durumu ile Kozlu limanı incelemeleri oldukça faydalı oldu. Bu projeler içinde bakan murat kurum gereken tüm desteklerin verileceğini söyledi.

Gelik’i, Filyos’u, Karapınar’ı, Beycuma’sı, Kilimli’si, Kozlu’su, ve daha niceleri

Edindiğim bilgilere göre sırada çok sayıda bakan ve bakan yardımcısının Zonguldak ziyareti var ve hepsi bakanlıklarını ilgilendiren konularda belediye başkanlarının sorunlarını dinleyip taleplerini karşılayacaklar ve iktidarın nimetlerinden yararlanacaklar.

FEVKANİ KÖPRÜSÜ..

Bakan kurum Zonguldak belediyesinde ki basın toplantısı sonrasında fevkani köprüsünü inceledi. Fevkani köprüsünü durumun belirsiz olduğunu ve durun değerlendirmesi yapıldıktan sonra açıklanacığnı ifade etti.

Kimseni mağdur edilmeden fevkani köprüsünü yıkılabileceğini ifade etti.

61 yıllık tarihi köprünün ömrünü daha ne kadar devam edeceği henüz belli değil.

LAVVUAR ALANI VE CAMİ PROJESİ BİRLEŞECEK, LAVVUAR ALANI PROJESİ GENİŞLEYECEK

Bakan kurum lavvuar alanında inceleme yaparken  yolun karşısını işaret ederek, hani o MTA binası ve devamında ki binaları kast ediyorum, proje için bu alan çok yetersiz, projenin genişletilmesi yazım. Karşısı da proje alanına dahil edilmeli,. Kamulaştırmada sıkıntı olmaz dedi.

Murat Kurum daha sonra Cami inşaatını inceledi ve dernek başkanına cami inşaatını hızlandırmayın çünkü lavvuar alanı ve cami inşaatı projesi birleştirilmesi lazım diyerek ilginç bir açıklama yaptı.

Nasıl birleşecek bende çok merak ediyordum.

Ama önümüzdeki 5 yıl sonunda Zonguldak yeni genişlemiş lavvuar alanı projesi ve camii ile birlikte devasa bir yeşil alan, gezi parkı ve mesire yerlerine sahip olacak, güzelleşecek.

Her şey Zonguldak’ın daha da güzelleşmesi için

Zonguldak 5 yılda millet bahçesi projesi bitmiş, lavuvar alanı projesi bitmiş, camisi tamamlanmış, nergis parkı tamamlanmış çok daha güzel bir hal olacak.

TOKİ BAŞKANINA BİZZAT TEŞEKKÜR ETTİM

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum’un Zonguldak ziyaretinde TOKİ Başkanı Ömer Bulut’ta vardı.

Basın sitesi nedeniyle geçtiğimiz gün kendisine yazımla teşekkür etmiştim. Ancak kedisini canlı olarak görme fırsatım oldu ve bizzat yanına gidip Zonguldaklı gazeteci olarak kendisine teşekkür etti.