Ali Bektaş'ın en büyük hayaliydi… Kozlu Deresi "mavi" akacak, etrafında insanlar oturacak, içinde Venedik misali gondollar yüzecekti… 
Ali Bektaş Kozlu'da kaç dönem belediye başkanlığı yaptıysa hep bunu bildi, bunu söyledi... 
Olmadı gitti…

*
 
Aslında bir önceki Kozlu Belediye Başkanlığı döneminde dere ıslah projesi hazırlandı, Ankara'da ilgili makamlara sunuldu, eğer yanılmıyorsak, projenin onayı da alındı. 
Ali Bektaş Zonguldak Belediye Başkanlığına aday olunca, merhum Ertan Şahin de Kozlu Belediye Başkanlığına aday oldu, seçimi kazandı, ilk icraatı Ali Bektaş'tan devraldığı projeyi geliştirip daha kapsamlı bir proje için çalışmak oldu. 
Genç yaşta aramızdan ayrılan, rahmetle yad ettiğimiz Ertan Şahin'in ömrü vefa etmedi. 
Daha sonra görevi devralanlar, "dere ıslahı" ile falan ilgilenmediği gibi, belediyenin elini kolunu bağlayan ve iş yapamaz duruma getiren bir "icraatın" müsebbibi oldular. 
Gider ayak kesilen "trilyonluk" faturaların incelemesi yapıldı, Kozlu Belediyesi Meclis Araştırma Komisyonu konuyla ilgili raporunu hazırlayıp, Belediye Başkanı Ali Bektaş'a sundu.
Bu rapor ne oldu, idari ve adli makamlara intikal etti mi, akibetini Ali Bektaş biliyor. 

*

Seçimden önceki son dönemlerde Kozlu Belediyesine "en çok fatura kesenler" arasında bugünkü Belediye Meclisi üyelerinden bir ismin de bulunduğunu belirterek, Kozlu Deresi'ne geri dönelim… 
Şimdilik "mavi" akmıyor, üstelik her yağmurda dolup taşıyor, Kozlu'yu su basıyor ama, Ali Bektaş bu hayalinden vazgeçmiş değil… 
Aslında teknik bir konu, bize söz düşmez ama, eğer Kozlu Deresi "ıslah" edilecekse, taşkınları önlemek üzere öncelikle bir "derivasyon" çalışması yapılması gerektiği aşikar… 
Ayrıca daha pek çok teknik çalışma ile dere suyunun temiz (mavi) akmasını sağlamak olasıdır. 
Bunun örneği vardır… 
Eskişehir Porsuk Çayı… 
40 yıl önce Kozlu Deresi'nden daha bulanık akan Porsuk Çayı, yıllar önce Ali Bektaş'ın hayalindeki akarsuya dönüşmüştür. 
Gerçi, seçimden önce içi boşaltıldığı söylenen Kozlu Belediyesi'nin mali tablosu nedeniyle Ali Bektaş'ın kafası Kozlu Deresi'nden daha bulanık ama, Ak Parti Zonguldak milletvekilleri ile Ak Parti il ve Kozlu ilçe teşkilatlarının Ankara üzerinden Kozlu Belediyesine sağlayacağı güçlü ekonomik destek, bu hayalin gerçekleşmesini de sağlayabilir. Eğer öyle olursa, Ali Bektaş”ın en önemli seçim vaatlerinden biri gerçekleşmiş olacağı gibi, Kozlu halkı için yeni ve örnek bir yaşam alanı daha açılmış olacak.

(Erhan ÇAKMAK)