Zonguldak'ın tozlu raflarına ışık tutan Zonguldak Tarihli isimli Facebook sayfasında Kozlu - Zonguldak Tramvay Hattı başlıklı paylaşım çok sayıda beğeni alırken vatandaşların ilgi odağı oldu. Vatandaşlar, böyle bir hattın Zonguldak'a çok yakışacağını ve trafiği de rahatlatacağını yorumlarda belirterek hayali projeye destek verdi.

İŞTE O PAYLAŞIM;

"KOZLU – ZONGULDAK TRAMVAY HATTI

Aslında her şey hazır.

Halkın kafasına bu hat zaten yerleşmiş durumda. Bu konuda uzun zamandır sosyal medyada görseller yayınlıyoruz.

Harita “adeta “ tramvay hattı olması için olanak vermiş.

Zemin iyi.

Uğur Mumcu kavşağının yanında, Ilıksu eski köprü ayağındaki boş alan Tramvay istasyonu yapılması için uygun. Veya Rıhtımda Kömür Depolama alanı.Veya yükleme iskelesinden .... Buradan kalkan tramvayın terminal karşısında Alaborina’nın hemen yanındaki deniz tarafındaki çıkıntıya ,durak yapılması da uygun. 1 km ileride , Emniyet Müdürlüğünün karşısında, AVM’nin önü de ikinci durak için uygun.

Hatta tramvayın anonsu dahi hazır.

“Bir sonraki istasyon Polis Evi. “

The next station is Police House

Sayın yolcularımız. Trenimiz Kozlu istikametine doğru gidecektir. Fatih sitesi ve Üniversite Hastanesine aktarma yapacak yolcularımızın Kozlu-Terminal kavşağında inmeleri gerekmektedir. Bu seyahatinizde de Zon-Kart kullanmanız yeterlidir. Öğrencilerimizin ise Z-Kart kullanmalarını tavsiye ederiz.. İyi yolculuklar dileriz.

Bir şey daha;

Zonguldak ve Kozlu’da aynı anda ,aynı parti belediye başkanların kazanması, bu iki belediyenin ortaklaşa bu hattın yapımını gerçekleştirebileceğine olanak vermiştir.

İki ilçeyi birbirine, tramvay hattı ile bağlamak akıllıca bir hizmet olacaktır.

Böylelikle, tek bir kart ile ; Kozlu - Zonguldak tramvay hattı ve Zonguldak-Filyos yolu tamamlandığında, hızlı metrobüs hatları ile aktarmalı seyahat imkanı sağlanır.

Bu güzergahta : AVM’ler , Uzunmehmet Cami , Lavuar Müzesi ve Bahçesi, Çates A Müzesi, Çates eski konutlarına yapılması gereken öğrenci yurtları, Göbü , Türkali Sahilleri, Filyos Sahil Restorantları , Filyos Kalesi’ne kolay ulaşım sağlanması ...

Ne güzel olmaz mı ?

Hayati Yılmaz ile

Zonguldak Tarih"

Kaynak: Haber Merkezi