Ak Parti’li Meclis Üyesi ile CHP’li Meclis Üyesi arasındaki alacak devri haciz getirdi

 CHP’li Belediye Meclisi Üyesi Murat Birinci’nin, Ak Parti’li Meclis Üyesi Serdar Günay’dan devir aldığı alacak nedeniyle Kozlu Belediyesi’nin gelirlerine el konuldu.  Söz konusu icra takibi nedeniyle haciz memurları avukatlar ile birlikte Kozlu Belediyesi’ne gelerek kasalara el koydu, belediye gelirleri haczedildi. Olay, Kozlu siyaseti ve komuoyunda geniş yankı uyandırdı.

AK Parti’li-CHP’li ittifakı

Ak Parti’li Belediye Meclis Üyesi işadamı Serdar Günay’ın Kozlu Belediyesi’nden Kerim Yılmaz dönemine ait alacaklarını, belli bir anlaşma çerçevesinde CHP’li Meclis Üyesi Murat Birinci’ye devretmesinin ardından, sözkonusu alacakla ilgili icra takibi başlatılmıştı. Bu takiple ilgili olarak hafta sonunda Kozlu Belediyesine gelen haciz memurları kasalara el koyarak gün içinde gelen bütün gelirlere el koydu. İcra işleminin alacaklı vazgeçmediği takdirde alacağın tamamı tahsil edilinceye değin sürebileceği belirtiliyor.

İCRA TAKİBİ NEDEN DAHA ÖNCE BAŞLATILMADI?

Kozlu Belediyesi’ne, önceki dönemden kalan alacak nedeniyle haciz getirilmesi, soru işaretlerini de birlikte getirdi. Serdar Günay’ın sözkonusu alacağına ilişkin icra takibini neden daha önce başlatmadığı, Kerim Yılmaz dönemine ait alacağın tahsili için neden Ali Bektaş’ın başkanlık döneminin beklendiği, alacak devri konusunda Ak Parti’li meclis üyesi ile CHP’li meclis üyesi arasında hangi koşullarda anlaşma sağlandığı merak ediliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi