Kozlu İlçesi'nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından tören sona erdi.
Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, "Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda, ilk ve en anlamlı adımı oluşturan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, Yüce Türk Milletinin sonsuza kadar bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarih olan 19 Mayısı Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutluyoruz. Hepimize kutlu olsun.
Sevgili Gençler Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, birliğini ve bütünlüğünü ulusal çıkarlarımızı en üst düzeyde korumak, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayalı demokrasimizi daha ileri bir seviyeye taşımak, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesini üzerine çıkarmak göreviniz. Sizden sonraki nesillerin gurur ve onur duyacakları bir Cumhuriyet bırakmak hepinizin temel hedefi olmalıdır.
Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimizin ve değerli halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’nı kutluyor saygı ve sevgiyle selamlıyorum." dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi