Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili referandumda Ak Parti Kozlu İlçe Merkezi’nde seçimi kaybetmişti…

Bu durum kamuoyundan gizlenmeye çalışıldı, Kozlu ilçe genelinde _ köylerle birlikte - bir puan civarında yüksek çıkan “evet” oyları ile sanki belediye sınırları içinde de referandum kazanılmış algısı oluşturulmaya çalışıldı.

O zamanki İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ile Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ın ortalığa çıkıp davul-zurna eşliğinde göbek atması bu gerçeği gizleme çabasından kaynaklanıyordu aslında…

Oysa, referandumda Kozlu Belediye sınırları içinde Ak Parti yaklaşık bin 700 oy geriye düşmüş, yani Kozlu Belediye sınırları içinde Ak Parti’nin taraf olduğu referandum kaybedilmişti.

***

Ak Parti Genel Merkezi durumun farkına varmıştı…

Yerel seçimlere bu tablo ile gidilemeyeceğinden, önce Kozlu İlçe Başkanı değiştirildi. Referandum kaybeden Ahmet Özdemir’in yerine Ahmet Gören atanarak teşkilatta yenilenmeye gidildi.

Aday adaylığı sürecinde bütün anket ve teşkilat yoklamalarından açık ara önde çıkan Ali Bektaş, Kerim Yılmaz’ın bütün engelleme çabalarına rağmen aday gösterildi.

Böylece referandum kaybeden ilçe başkanı ile belediye başkanı devreden çıkarılmış oldu.

***

Kozlu’da Ali Bektaş gibi popüler bir aday ve yenilenmiş bir ilçe teşkilatı ile yola çıkan Ak Parti, aslında zor bir seçimi kolay kazandı.

Çünkü, bu seçimde gerek Ak Parti Kozlu İlçe Başkanlığı, gerek Kozlu Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, sadece siyasi rakipleri ile değil, aynı zamanda Ak Parti’nin Truva atları ile de mücadele etmek zorunda kaldı. Yakasında Ak Parti rozeti taşıyan siyasi ihanetçiler, Ali Bektaş’ın seçimi kaybetmesi için İyi Parti Adayı Hüdai Dökmeci ile kapalı kapılar ardında gizli ittifaklar kurdu.

Ancak, bu süreçte, son derece son derece isabetli bir seçim stratejisi izleyen Ak Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Gören, Kozlu’da “kökten CHP’li” ve yüksek oy potansiyeline sahip çok önemli bir siyasetçiyi Ak Parti saflarına dahil ederek bu oyunların bozulmasını sağladı.

Halen aktif siyasetin içinde olmayan, ancak “ağabey” konumunda olup, Kozlu’da en az bin 500 oyu yönlendirme kabiliyeti olan bu isim, bu seçim dönemine mahsus olmak üzere Ali Bektaş”a ve Ak Parti”ye büyük destek verdi.

Ali Bektaş”ın popüler kimliği, Kozlu İlçe Teşkilatı”nın gençlik kolları, kadın kolları ve tüm ekipleri ile birlikte gece-gündüz yoğun çalışması ile referandumda kaybedilen bin 700 oy geri alındığı gibi, büyük bir seçim zaferi kazanıldı.

Kozlu”da 31 Mart”ta kazanılan seçim zaferinin gerçek öyküsü budur.

Gerisi laf-ı güzaftan ibaret…

CHP’nin taşına bak…

Gözlerinin yaşına bak !..

“ Kozlu’da Kaybedenler Kulübü yine sahnede” başlıklı yazımız üzerine, bir çok vatandaşımız aradı…

Arayanlar Kozlu’dan CHP üyeleri…

Özetle dediler ki …

“ Biz artık Kozlu CHP İlçe Teşkilatı’nda ( O gelsin, bu gitsin… Sonra yine bu gelsin, o gitsin… Ya da onların yakın adamları gelsin tarzındaki yaklaşımları istemiyoruz. Son 10 yıldır ilçe başkanlığı yapan siyasetçiler hiçbir varlık gösteremedi. Değil varlık göstermek, muhalefet bile edemediler. CHP gibi Cumhuriyetimizle yaşıt bir siyasi partiyi tabela partisi konumuna getirip, seçimlerde hezimete uğrattılar. Şimdi yine ortaya çıkıp aday olmaya çalışıyorlar. Daha önce ilçe başkanlığı yapan, ya da belediye başkanlığına aday olan kişiler, CHP’yi bir adım ileri götüremedikleri hala anlaşılmadı mı. Partimizin yönetimlerinde görev yapmış bu isimleri biraz dinlenmeye davet ediyoruz. Lüften bunu yazın” dediler.

Ben de yazıyorum…

Kozlu’da CHP’nin durumu budur aslında…

CHP’nin taşına bak…

Gözlerinin yaşına bak !..”