Kozlu ilçemizde büyük bir mahallemizin muhtarı…

Aynı zamanda belediyeye “doğrudan temin” işleri, müteahhitlik falan da yapıyor.

Aynı ilçemizde, muhtarlık yaptığı mahallede cami derneğine ait bir işyerini “alt kiracı” olarak kullanıyor, bize ulaşan bilgilere göre tam dört yıldır kira ödemiyor.

Cami derneği mağdur olmuş durumda, müteahhit muhtar yapılan tüm uyarılara rağmen kira ödememekte ısrar ediyor, kim ne derse desin “bana mısın?” demiyor.

Şimdi şöyle bir düşünelim…

Bu muhtar arkadaşımız Kozlu’nun en büyük ve en seçkin mahallelerinden birinin muhtarı…

Yani mahallenin mülki amiri…

Haksızlığı-hukuksuzluğu önlemek için çaba göstermesi gereken birisi, kendisi haksızlık-hukuksuzluk yaparsa, üstelik bir yardım kuruluşunun, üstelik bir cami derneğinin parasını ödemeyip, ortalıkta “muhtarım” diye dolaşırsa ne düşünürsünüz?..

Muhtarın adı belli, sanı belli…

Üstelik Kozlu Belediyesi ile “iyi ilişkileri” olduğu söyleniyor.

O halde belediyeden aldığı ihalelerden veya doğrudan temin işlerinden elde ettiği kazancın bir bölümünü, cami derneğine dört yıllık kira bedeli olarak pekala ödeyebilir.

Belediye Başkanı sorunun çözülmesi için bu konuda “ricacı” olup, derneğin parasının ödenmesini sağlayabilir.

Aksi halde bu konu daha çok tartışma götürür.

Belki insafa gelip, vicdanına danışıp, cami derneğinin dört yıllık gecikmiş kirasını öder diye şimdilik bu muhtarın adını deşifre etmiyoruz.

Biraz bekleyelim…

Sonucu görelim bakalım.

Amelebirliği başkan adayları

Amelebirliği Başkanı Osman Balamir’in sözleşmesi Temmuz ayında bitiyor…

Yeni isimler gündemde…

Hemen hepsi tanıdığımız, bildiğimiz isimler ancak, içlerinden biri liyakatı, doğruluğu-dürüstlüğü, mertliği ve işçinin hakkını-hukukunu koruyacak, kurumu trilyonluk zararlara uğratmayacak, kurumu “rant kapısı” olarak görmeyecek bir isim…

Umarız, doğru tercih yapılır, umarız doğru isim ile sözleşme imzalanır.

Amelebirliği, Zonguldak ile maden işçisi ile özdeşleşmiş tarihi bir kurumdur.

Dolayısı ile böyle bir kuruma başkanlık etmek  en başta yürek ister, doğruluk-dürüstlük ister, bir sözü diğerini tutmayan “fırıldak” gibi olduğu yerde döndükçe dönen kişilerin başkanlık edeceği bir makam değil Amelebirliği…

Tarihinde hiç görülmemiş bir şekilde “imza” parası telaffuz edilen, yıkılanın yerine yenisi konulmayan, zamanı gelmeden ikraz dağıtılan, bu nedenle hak edenlere ikraz verilemeyen, “resim” üretmekten başka bir işe yaramayan kişilerin başkanlık edeceği bir makam hiç değil…

O nedenle Temmuz ayı, Amelebirliği bakımından “sıcak” geçecek, sonunda bol yağış ile hem üyeleri, hem de Zonguldak adına bereket getirecek günleri çağrıştırıyor.