1983 Zonguldak Doğumlu olan Savaş Esen futbola  Filyos Ateşspor altyapısında başladı.  Gösterdiği başarı ile kısa sürede yeteneği keşfedilen Savaş Esen tam 24 yıl süren futbolculuk kariyerinde 16 yaşında  ilk transferini gerçekleştirdi. Kilimli Belediyespor, Zonguldakspor, Boluspor, Alibeyköyspor, Hacettepe ,Şanlıurfaspor, Samsunspor, Kartal Sportif Faaliyetler, Eyüpspor, Kırklarelispor, Tavşanlı Linyitspor, Gökçebeyspor, Alaplı Belediyespor, Sefercikspor Gelikspor'unda aralarında bulunduğu birçok profesyonel ve amatör takımlarda forma giydi.
Kariyerinde BAL Ligi'nde 14, TFF 3.Lig'de 141, TFF 2. lig'de 85, TFF 1.Lig'de 51, Süper Lig'de  21 resmi maça çıkarak 100'den fazla gol attı.
Futbolculuk hayatını sonlandıran Savaş Esen, geçen sene formasını giydiği ve Zonguldak Süper Amatör Ligde mücadele eden Gelikspor'un başına antrenör olarak getirildi. Esen, takımın başında çıktığı ilk maçta Beycuma Cezaevispor karşısında sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.
24 YILLIK FUTBOLCULUK KARİYERİNİ SONLANDIRDI

Futbolculuk hayatını sonlandırdığını ve bundan sonra Türk futboluna antrenör olarak hizmet edeceğini duyuran Savaş Esen şu ifadelere yer verdi"

Her şey Filyos’ta Filyos Ateşspor ile başladı. Güzelliklerle dolu 24 sene geçti. Artık vakti geldi kramponları asmanın.  Öğrendiklerimi, bildiklerimi sürekli geliştirerek futbolcu arkadaşlarımıza kardeşlerimize aktarmaya  çalışacağım.Futbolculuk hayatımda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Antrenörlük geleceğim ve hedeflerim doğrultusunda yeni başarılar için elimden geleni yapacağım."ifadelerine yer verdi.
 

Kaynak: Ercan Aygün