ÖZEL HABER

Kadın Kuaförü Mahmut Düzyer, kuaförlük mesleğine nasıl başladığını anlatarak bu işi yapmak isteyenlere tüyolar verdi. "Maliyetleri karşılayamıyoruz" diyen Düzyer, yeni fiyat tarifesinin güncelleneceğini söyledi. 

“MESLEĞİ SEVMEYEN YAPAMAZ”

Mesleğe ilkokuldan sonra erkek kuaförü olarak başlayacağını zannedip sonra kadın kuaförü olan  Mahmut Düzyer, yaklaşık 25 yıldır bu işi yaptığını belirtti. Mesleğe başlayacak olanların bu işi sevmediği sürece yapamayacaklarını belirten Kuaför Mahmut Düzyer, “İlkokuldan sonra kuaförlük mesleğine ilk adımı attım. Babam beni o dönem bir erkek kuaför salonuna götürmüştü, bir günüm orda geçti ben erkek kuaförü olacağımı sanmıştım. Ertesi gün beni üst kata gönderdiler. Bundan sonra sen bayan kuaförü olacaksın dediler. 1996 yılında bu işe başladım. Evliyim ve 1 çocuğum var. Bu güne tırnaklarımla kazıya kazıya geldim. 2007 yılında 3 ortakla başladım bu işe sonra tek başıma devam etme kararı aldım. Mesleğe başlayacak olanlar bu işi severek ve sabırla yapmaları gerekiyor. Bu mesleğin artık yetişen bir alt yapısı yok. Bizden sonra bu meslek altın değerinde olacak. Bu meslek sabır gerektiriyor. Bu işe para gözü ile bakılmaması lazım  ileriye dönük bakılması gerekiyor”dedi. 


“MALİYETLERİ KARŞILAYAMIYORUZ” 

Yaptığımız işlemler boya maliyetlerini karşılamıyor. Ocak ayından sonra fiyatlar güncellenecek diyen Bayan Kuaförü Mahmut Düzyer, “Müşterilerimiz genellikle kesim işlemi için salona geliyorlar. Kesim-fön 200 lira, sadece kesim 150 lira Ocak ayından sonra fiyatlar değişecek, yeni tarifelerimiz gelecek. Boya maliyetleri çok fazla 15-20 günde işletmeden boya alıyoruz. Aldığımız boyayı işletimine yansıtamıyoruz. Zam yapılmasını talep ediyoruz ama ekonomik şartlarda bunu talep edemiyoruz. Müşteriler fiyatlardan memnun, bazı müşterilere fazla geliyor. Yaz sezonu işlerimiz çok yoğundu. Kasım, Aralık’ta biraz daha durgunlaştı, Mart’tan sonra işlerimiz açılmaya devam eder. Müşteriler fiyatlar konusunda çekiniyorlar. Tarifenin her zaman altında fiyat uyguluyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Neriman Dengiz