ŞEHİR'İN YENİ SAYISI

ŞEHİR, 112. SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA

14 yıldır Devrek’te yayın hayatına devam eden aylık kültür ve edebiyat dergisi Şehir’in Ocak 2018 tarih ve 112.sayısı yine dopdolu.

Devrekli şair Rüştü Onur, 12 Eylül 1940'ta Necati Cumalı'ya yazdığı mektubunda, “Ey benim mektuplariyle huzur bulduğum ve avunduğum kardeşim. Şehir'de buluşacağız. Her ne pahasına olursa olsun Şehir çıkacak… Şehir okuyucu kitlesinin karşısına yeni bir atmosferle çıkacak.” diyordu. Ancak Rüştü Onur, çıkarmayı çok istediği “Şehir” dergisini, ömrü yetmediği için çıkaramamıştı. O'nun bu isteğini kendimize bir vasiyet kabul ederek Şehir’i Aralık 2004 tarihinden itibaren yayınlıyoruz. Zonguldak'ın tek edebiyat dergisi olan Şehir, şiirin merkezde olduğu bir şiir dergisi anlayışıyla, bir derya olan Türk şiirine katkı sunmaya çalışıyor.

Şehir’in kapak ve dosya konusu; Sevginin, emeğin ve aşkın şairi H.Recai Atalay. Şairin, eserleri ve sanatı hakkında; Ahmet Özer, Mehmet Yaşar Bilen, Oğuz Tümbaş, Asım Öztürk ve Coşkun Şimşekli’nin yazı ve şiirleri yer alıyor.

Dergide yer alan Kadir İncesu’nun Hıfzı Topuz’la Nâzım Hikmet üzerine, Nuray Salman/ Haydar Eroğlu’nun Nevzat Çelik ile yaptıkları söyleşiler bir döneme ışık tutuyor.

Yaşama değen, gözümüzden kaçan gerçekliklerle yazı, öykü, inceleme ve denemeleriyle; Nalan Çelik, Hasan Temiz, Zeliha Sarıgül, Bülent Güldal, Döndü Açıkgöz, Mehmet Özçataloğlu, Ali İhsan Keşkek, Vedat Yazıcı, Z. Keziban Karaaslan ve Süleyman Kalman dergiyi okurlarıyla buluşturuyor.

Şiirleriyle dergiye katkı koyan şairler de şöyle; Fahrettin Koyuncu, Halil İbrahim Özcan, İdris Sezgin, Munzuray, Mehmet Güler, Hıdır Işık, Hakan Unutmaz, Yalçın Ülker, Yunus Sarıgül, Tahsin Şimşek, Ziya Boz,  Alper Yıldırım, Ö. Faruk Karabey, Emrullah Alp, Önder Çolakoğlu, Bünyamin Durali ve Elif Firuzi.

Dergi ayrıca büyük romancı, siyasetçi ve akademisyen Halide Edip Adıvar’ı da arka kapağına taşıyarak onu ölümünün 54.yıldönümünde anıyor.

Derginin Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tığ, Sorumlu Yazıişleri Müdürlüğünü ise Celal Ş. Telci yapıyor.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi