Kanal Z'de canlı yayında konuşan Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erhal Koltuk, pandemi döneminde ekonomik kriz içinde olan amatör tiyatrolardan su paramı alınmamsı çağrısında bulundu.

Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erhal Koltuk  ve  Zonguldak Sanat Tiyatrosu Yönetmen Yardımcısı ve Oyuncu Yaşar Kapucu, Kanal Z'de canlı olarak yayınlanan "Ercanla Objektif" proğramına katıldı.

Gazeteci-Yazar Ercan Demir'in soruların cevaplandıran Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erhal Koltuk, pandemi de tiyatrocuların yaşadığı sıkıntıları ve taleplerini dile getirdi.

SELİM ALAN BAŞKANIMIZ SANATA KOLLARINI AÇSIN

Belediye Kültür Merkezi'nde eski belediye sinemasını olduğu yerin modern tiyatro salonları için bakım ve onarım çalışmasına başlanıldığını ancak tamamlanıp tamamlanmadığı konusunda bir bilgiye sahip olmadıklarını belirten Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erhal Koltuk, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a, çalışmaların bir an önce tamamlanarak hizmete açılması için çağrıda bulundu. Erhal Koltuk, "Sevgili selim Alan başkanımıza derim ki bir an önce ki seçim öncesi kendisiyle konuştuk görüştük ve biz kendisine inanıyoruz. halende inanıyoruz Zonguldak'ta ki sıkıntı yaşayan amatör tiyatroları bir an önce kollarını açsın. Evet mutlaka belediyelerin yapması gereken çok farklı şeyler var hepsini yapmaya çalışıyor yapacaktır da. yapamadıkları da vardır ama sanat çok arkada kaldı. Artık sayın başkanım sanata kolların aç diyorum" ifadesini kullandı.

AMATÖR TİYATROLARDAN PANDEMİ DÖNEMİNDE SU VE ELEKTRİK PARASI ALINMASIN

Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erhal Koltuk  ayrıca pandemi döneminde Amatör tiyatroların neredeyse kapanma aşamasına geldiğini, ekonomik anlamda çok zorluk içerisinde oldukların ifade ederek, "Buradan Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Ömer Selim Alan'a sesleniyorum. Belediye amatör tiyatrolardan pandemi döneminde su parası almasın. Ben Erhal koltuk olarak evimin su giderini ödüyor muyum, ödüyorum tabi ki, yani dernekten alınmasa ne olur. Dernekte insan yetiştiriyoruz. topluma faydalı bireyler yetiştiriyoruz. Zonguldak'ta kaç tane sanat derneği var diyelim ki 10 tane olsun, 10 tane dernekten su parası almasan ne olur. Zonguldak Belediyesi güçlü belediyedir.

Sadece su değil elektrik parası da alınmasın. Profesyonel tiyatrolar için çeşitli indirimler yapıldı, bu Zonguldak özelinde de yapılamaz mı." şeklinde çağrıda bulundu.

Koltuk pandemi döneminde sahneyi özlediklerini, sanatseverlerinde tiyatroyu özlediklerin kaydetti.

(Haber-Esra Aydın)

Editör: Haber Merkezi