Türkiye Kadınlar Basketbol 1.liginde ilimizi temsil eden Zonguldakspor Basket 67 takımı, Cumartesi günü  oynadığı maçta Urla Belediyesini 76-57 yenerek 25 puana ulaştı ve liderliğini devam ettirdi.
 İlk yarının bitimine 2 maç kaldığını belirten  Kulüp Başkanı Kanat Tan, kalan 2 maçında galibiyetle kapatıp ilk yarıyı lider bitirmek istediklerini ifada etti.
Bu sene Süper Lige yükselmeyi çok istediklerini belirten Kanat Tan, yaptığı açıklamada şunları söyledi”
Geçtiğimiz hafta  zorlu deplasmanda Lider Ferhatoğlu Gürespor’u yenerek koltuğu ele geçirmiştik. Bu hafta sonu da  Urla Belediyespor maçını kazanarak zirvedeki yerimizi koruduk.Önemli olan 30 hafta sonunda sezonu lider bitirmek. Ben her zaman şunu söylüyorum.Bu memleket Süper Ligi hak ediyor. Kadınlar Basketbol 1. Liginde mücadele eden Karadeniz Bölgesi’nin tek takımıyız. Biz eğer Süper Lige çıkarsak Zonguldak il olarak süper lige çıkacak şehrin ekonomisine katkı olacak. Büyük takımlar buraya gelecek.  Biz bir  kıvılcım çaktık. Tek istediğimiz  Zonguldak halkının bize sahip çıkmasıdır.Bizim tek amacımız adım adım, maç maç gidip  Şampiyon olmak ve Zonguldak’ı hak ettiği yere getirmektir. Bu memleketi süper lige taşıyacağız”

Kaynak: Ercan Aygün