Kulübün resmi internet sayfasından yapılan bilgilendirmede yapılandırılan vergi borçlarını ödemeye devam ettiklerini, karşı karşıya olunan 3 puan silme cezasının vergi borcundan değil eski futbolculara olan borçlar yüzünden gelebileceği ifade edildi.
Yapılan yazılı açıklamada şu bilgileri yer verildi" Yönetim kurulu olarak son dönemlerde çıkan haberlere istinaden Ömer Furkan Banaz döneminde yapılmış olan vergi yapılandırmamız bozulmamış olup ödemeleri devam etmektedir. Nitekim yapılan her taksit ödemesi 2010 yılından 2021 sonuna kadar olan vergi borçlarını kapatmaktadır.

Bursaspor’un almakla karşı karşıya olduğu -3 puan cezası ise sadece vergi borçlarını değil futbol ailesi borçlarını da kapsamaktadır.

Bursaspor Yönetim Kurulu olarak BTSO Başkanımız ve Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili, Bursalı ve Bursasporlu olan Sayın İbrahim Burkay’dan isteğimiz daha önce de olduğu gibi Bursa ilimizin bir ticaret ve üretim şehri olmasından dolayı bu şehri temsil eden yegane spor kulübü Bursasporumuza, Bursa’nın sahip çıkmasına destek olmasıdır.

Bu sebeple kendisine karşı yapılan haberlerden farklı bir sonuç çıkarmak hiç kimsenin menfaatine olacak bir durum değildir.

Bu konuyu özellikle belirterek herhangi bir yanlış anlaşılmanın önüne geçmek isteriz. Bursaspor camiasına arz ederiz."

Kaynak: Spor Servisi