Eren Enerji'nin dış kapısından içeri girdiğiniz zaman, büyük bir sanayi kuruluşuna değil de, çok geniş açık alanları bulunan pırıl pırıl bir eczaneye girmiş gibi hissediyorsunuz… 

Çatalağzı'ndan Muslu'ya ve daha ileriye doğru uzanıp giden sıradağlar ile boy ölçüşürcesine uzayıp giden bacaları ile devasa bir enerji kuruluşu… 

Eren Enerji'nin Çatalağzı ve Muslu'daki tesisleri birtakım marjinal söylemlerin aksine çevre duyarlılığını en üst düzeyde tutan bir kuruluş… 

*

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr. Hakan Kutoğlu, Eren Enerji’nin “ 3 Milyon Fidan “ kampanyasını küçümseyen bir açıklama yaptı.

Hani, bayram değil, seyran değil, Hakan Hoca böyle bir açıklamaya neden gerek gördü, bunu anlayamadık ama, şehir adına fiziki projeler üretmek yerine, Eren Enerji’ye sarması hayra alamet görülmedi.

Hakan Hoca diyor ki :

“ Eren Enerji’nin 3 milyon fidan kampanyasına kargalar bile güler”

Yapma be Hakan Hocam !..

Sen ki, okumuş, alim adamsın, 3 milyon fidan ne demek anlamaz mısın ?..

Hadi, onu anlamadı diyelim…

Hakan Kutoğlu mühendistir, bunu anlayacaktır.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce yapılan son denetimlerde, Eren Enerji’nin çevresel etkisinin sınır değerleri aşmadığı, denizde ve havada herhangi bir kirliliğe neden olmadığı yapılan tahliller sonucunda anlaşılmış ve bu durum resmen kamuoyuna açıklanmıştır.

*

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Hakan Kutoğlu’nun, Eren Enerji’nin bölgeye yaptığı fiziki yatırımlardan haberi olmasa gerek…

Çatalağzı ve Muslu’da okul, spor tesisleri, park ve bahçeler, üst geçit köprüleri, yol ve benzeri pek çok fiziki yatırım gerçekleştiren Eren Enerji, ayrıca bu beldelerimizde yaşayan 70 yaşın üstündeki vatandaşlarımıza ekonomik durumuna bakılmaksızın her gün sıcak yemek dağıtıyor, yemekler vatandaşlarımızın evlerine kadar teslim ediliyor.

Gelinen noktada şunu görüyoruz…. 

Eren Enerji yıllık elektrik üretimi ile milli ekonomiye sağladığı katkı yanında, ilimiz ekonomisine ve istihdamına sağladığı değerli katkıları ile kendisine yönelik marjinal sesleri bile susturacak düzeye gelmiş bulunuyor. 

Bu aşamaya gelinmesinde Emir Eren'in isabetli kararları etkili oldu.

Bugün Eren Enerji, Çatalağzı ve Muslu'da kurulu tesisleri ile, binlerce insanımıza iş ve ekmek kapısı olması ile, çalışanlarına sağladığı ekonomik ve sosyal haklar ile, bilinen ve bilinmeyen sosyal yardımları ile beldelerimizin fiziki altyapısına katkıları ile tıpkı TTK gibi "Zonguldak'ın öz kuruluşu" haline gelmiş bulunmaktadır. 

Darısı bir türlü "Zonguldaklı" olamayan kurumların başına !..