Ereğli'de yer yerinden oynuyor, Halil Posbıyık feryad-ı figan eyliyor, ortalık toz-duman..!

CHP, dut yemiş bülbül modunda…

Ne bir ses, ne bir nefes…

***

Halil Posbıyık'ın Ereğli halkı adına OYAK ve ERDEMİR üst yönetimine karşı başlattığı mücadele elbette sadece CHP'yi ilgilendirmiyor ama, CHP'li bir belediye başkanının şehir adına çıktığı yolda önce kendi partisi tarafından desteklenmesi gerekmiyor mu?..

Halil Posbıyık'ın mücadelesi "siyasi" değil…

Don Kişot gibi yeldeğirmenlerine karşı da savaşmıyor.

Ereğli'nin toprağı-suyu, Ereğli'nin esnafı, işadamı, sanayicisi için mücadele veriyor.

O halde bu mücadele, Ereğli'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor.

Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş'i, Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran'ı, esnaf odalarının başkanlarını, siyasi parti temsilcilerini, STK temsilcilerini ve Ereğli'de yaşayan herkesi…

Ancak ve ancak önce CHP…

Halil Posbıyık'a ilk desteği hiç zaman kaybetmeden onların vermesi gerekiyordu.

***

Bu konuda CHP Zonguldak milletvekillerinin durumu şudur...

Deniz Yavuzyılmaz haklı davasında Halil Posbıyık'ın yanında olacağını söyledi.

Ünal Demirtaş "sessizliğini" muhafaza ediyor.

CHP İl Başkanı Murat Pulat, Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul ve diğerleri…

Kuzu kuzu olup biteni izlemekle yetiniyor.

Hadi, Ünal Demirtaş, Halil Posbıyık ile "kavgalı" diyelim…

Diğerleri kimin dümen suyunda gidiyor anlayamadık.

***

ERDEMİR"in kurumsal kimliği ile hiç kimsenin sorunu yok…

Sorun, Halil Posbıyık'ın ifadesi ile " Ereğli'ye zulmeden" OYAK ve ERDEMİR'in üst yöneticilerinden kaynaklanıyor.

ERDEMİR, Ereğli için elbette "vazgeçilmez" bir kurumdur ama, sebeb-i hayatı Ereğli olan bu kurumun yöneticileri Ereğli'yi gözden çıkarmışsa eğer, o zaman birinin çıkıp " One Minute" demesi gerekiyor.

Bunu söyleyen Halil Posbıyık oldu…

" Kuzuların Sessizliği" ise halen devam ediyor.

Haberallar MHP'yi dizayn ediyor

MHP Ankara Milletvekili ve MYK üyesi Erkan Haberal, uhuletle ve suhuletle Zonguldak'a geldi, teşkilata uğradı, uhuletle ve suhuletle gitti…

Bize ulaşan bilgilere göre, Sayın Haberal, MHP'nin Zonguldak'ta "başarılı" olduğunu söyledi…

Peki, hangi başarı ?..

MHP'nin Zonguldak'ta tek bir milletvekili var mı, tek bir belediye başkanı var mı, oy oranı geçen seçime göre daha yüksek mi?..

O halde hangi başarı ?..

Parti içinde yapılan düzenlemeler, mesela Metin Soydaş gibi bir siyasetçinin kaybedilmesi, Niyazi Kıransoy gibi yaşamı boyunca "ülkücü" tavrından hiç ödün vermemiş bir ismin görevden alınması, MHP İl Başkanlığına kendi mahallesinde iki kez muhtarlık seçimine girip kaybetmiş bir ismin atanması, MHP gibi köklü ve sağlam bir partinin Zonguldak'ta neye göre dizayn edilmeye çalışıldığı konusunu gündeme getiriyor.

Sayın Demirköse'nin veya partinin diğer yönetim kademelerine atanan isimlerin kişiliklerine, kimliklerine elbette saygı duyuyoruz ama, siyaset başka bir şey…

Başarının ölçüsü partiyi dağıtmak, MHP'ye emek veren insanları küstürmek, seçimlerde geride kalmak değildir.

***

Haberal Ailesi, Zonguldak'ın saygın ailelerinden birisidir.

Prof.Dr. Mehmet Haberal, bilim adamı kimliği ile ilimizin gururu olduğu gibi, tüm dünyanın tanıyıp saygı duyduğu bir isimdir.

Bu konuda karar verecek olan elbette Haberal Hoca'nın kendisidir ama, Zonguldak halkı Mehmet Haberal'ı "siyaset üstü" bir kimlikle, herkese hitap eden bir konumda görmeyi istiyor, bunu temenni ediyor.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Mehmet Haberal CHP'yi, Erkan Haberal da MHP"yi dizayn etmeye çalıştı. Haberal'ların CHP adayının belirlenmesinde devreye girmesi CHP'ye Zonguldak'ta seçim kaybettirdi.

Eğer Haberal'lar müdahil olmasaydı, CHP Zonguldak'ta rahat bir seçim kazanabilirdi.

Bu sırada MHP cenahında, Hamdi Ayan'ın manipule edilmiş anketlerde yüzde 30 oy oranında gösterilip, seçimi kazanmış havası verilmesi de, seçim sonrası hayal kırıklıklarına ve MHP Zonguldak teşkilatlarında siyasi performansın düşmesine neden olmuştu.

***

Şimdi MHP'deki atamalar, görevden almalar, parti içindeki yoğun çekişmeler arasında MHP MYK üyesi Erkan Haberal'ın Zonguldak'a gelip gitmesi yeni soru işaretlerini de birlikte getiriyor. MYK Üyesi Erkan Haberal ve MYK Üyesi Murat Kotra'nın teşkilatlar içinde kendilerine tabi olacak bir yönetim oluşturmak üzere harekete geçtikleri ve MHP'yi Zonguldak'ta yeniden dizayn etmek istedikleri siyaset kulislerinde konuşuluyor.

Elbette, Erkan Haberal Zonguldaklı'dır, MHP Zonguldak teşkilatları ile ilgilenmesi doğaldır ama, bu durum partiyi çekip çekiştirme ve kendine göre ayar verme düzeyinde olmamalıdır.

Aksi halde başarısızlık üstüne başarısızlık yaşanması kaçınılmazdır.

****

MHP Zonguldak'ta giderek kan kaybediyor…

Öncelikle MHP Zonguldak teşkilatlarında br "liderlik" sorunu yaşandığını söyleyelim.

Siyasi partilerde liderin, yani il başkanı ile ilçe başkanlarının, hem teşkilatları birleştirici, toparlayacı bir yeteneğe sahip olması, hem de toplumsal iletişim ve hitabet bakımından kabul görmesi gerekiyor.

MHP'nin başında gerçekten adına yakışan bir lider bulunuyor.

Sayın Devlet Bahçeli, Türk siyaset tarihinde iz bırakan siyasetçilerden biri olmakla birlikte onun asıl özelliği "devlet adamı" oluşudur.

Taşrada siyaset yapan MHP kadrolarının, herkesten önce Sayın Bahçeli'yi örnek alıp, ciddi ve kalıcı siyaset anlayışına sahip olmaları bekleniyor.

Aksi halde, siyasi manevralarla uzaktan yönetilen kadroların başarı şansı hiç yok gibidir.